изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:48 EEST
ЗАБРАНИХА 680 КИЛОГРАМА „ДУПЕТА” В ДОБРИЧ    
НовиниВъзбрана за 680,5 килограма изрезки от салами с изтичащ срок на годност е наложена от инспектори от Държавния ветеринарно-санитарен контрол в Добрич, съобщиха вчера от Националната ветеринарномедицинска служба.

Изрезките са открити в склад за търговия на едро в града и са били предназначени за препакетиране и продажба в търговската мрежа. Според етикета върху палето, в което са били изрезките, срокът им на годност изтича на 21 ноември 2010 г., а в търговските документи, с които са пристигнали от Германия, е посочен срок на годност до януари 2012 г.
Има несъответствие и в партидните номера на продуктите. Индивидуалните вакуум опаковки не са били етикетирани, което е нарушение на изискванията, информират още от НВМС. И добавят, че фирмата-собственик на склада, ще бъде санкционирана заради констатираните нарушения, а изрезките ще бъдат изпратени за преработка в екарисаж.
Проверката е извършена след подаден сигнал, обясни за НДТ директорът на РВМС в Добрич д-р Красимир Калинков. Сформирана комисия е проверила склад за търговия на едро и е констатирала партида с несъответствия във връзка с надлежното етикетиране. Стоката е била във вакуумни опаковки, които са били без етикети на български, всички са били с етикети на немски език, констатирано е и разминаване на срока на годност, упоменат от производителя и срока, описан в търговските документи, които са съпътствали стоката. Срокът на годност е изтичал на 21 ноември, което е наложило стоката да бъде поставена под възбрана. Съставени са и актове от 1000 и 1500 лева на фирмите наемодател и наемател на склада.
 


Сходни връзки

ЗАБРАНИХА 680 КИЛОГРАМА „ДУПЕТА” В ДОБРИЧ | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
ЗАБРАНИХА 680 КИЛОГРАМА „ДУПЕТА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-11-19 @ 08:12 EET
КОИ СА ФИРМИТЕ? НЯМАТ ЛИ ИМЕНА СТИГА ТОЛКОВА АНОНИМНОСТ, НЕКА ГРАЖДАНИТЕ ЗНАЯТ КОИ СА НАРУШИТЕЛИТЕ!  
ЗАБРАНИХА 680 КИЛОГРАМА „ДУПЕТА” В ДОБРИЧ
Автор: Anonymous да 2010-11-19 @ 13:39 EET
Освен "Вилди" незнам коя друга борса пакетира колбаси?!?

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди