изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:20 EEST
Татяна Дончева: ГЕРБ изтърва държавата икономически и социално    
Политика

ГЕРБ е изтървало държавата икономически и социално, коментира пред БНТ1 Татяна Дончева, лидер на „Движение 21”. „Ако ръководството на МВР в периода 2001-2005 г. е имало факти за участието на Никола Филчев в смъртта на адвокатката Надежда Георгиева и прокурорът Николай Колев, какво е направило, за да се осъществи наказателна отговорност?”, попита в студиото Дончева.



„Във всички нормални държави задължителните действия са да се рестартира делото за смъртта на Колев или Георгиева, взема се мярка за неотклонение на бившия главен прокурор и се гледат нещата такива, каквито са”, изтъкна тя. „Ние от дълги години нито търсим истината, само витаем в полуистини и ние в момента сме в омагьосан кръг”, допълни още тя.

По думите на Татяна Дончева сигналът, който България излъчва към света сега е „В България живеят куп ненормалници, които могат да направят главен прокурор със съмнително психично състояние и същевременно не са в състояние да кажат какъв беше неговият заместник, той не беше ли човек с ясна криминална ситуация. И ако това е така по какъв начин беше стигнал до заместник-главен прокурор”.

„Цялата история около Филчев излезе заради Алексей Петров. Той беше девет месеца в ареста и какво им пречеше на Цветанов и Борисов да насочат разследването по тази следа”, изтъкна Дончева по актуалната тема. „Ако имат факти, какво им пречеше да ги разследват”, попита тя и продължи: „Като са извикали Юрген Рот и като са го пратили да говори от Бавария какъв е Никола Филчев, когото баварската държава сериозно го подпомагаше, какво искаме да кажем на света”.

На 10 април 2008 г. има доклад на Комисията по вътрешна сигурност, който се намира на сайта на Народното събрание относно производството и разпространението на наркотици - тази среща с Галеви е изследвана от всички посоки, отношенията между МВР и Галеви са разследвани отвсякъде, разкри Дончева. Тя каза още, че разработката срещу Галеви е от 2004 г., т.е. много преди Румен Петков да стане министър.

„От срещата на басейна "Спартак" СРС-та няма, има СРС-та на ГДБОП отпреди това, но те са унищожени, защото ГДБОП не е искало веществени доказателства въз основа на тях. Това го пише в доклад, приет от вътрешната комисия по времето на Тройната коалиция. Тези средства за унищожени, Румен Петков дойде да дава наново обяснения по собствена инициатива. Ръководството на вътрешната комисия тогава е изпълнило дълг към страната, без да се занимава с прикриване на нашите, защото са нашите. Може да видите как така комисията е направила така, че да бъдат отстранени министрите, които отговарят за това, без да пада правителството”, подчерта Дончева.

„Един министър няма какво да оправдава, това са лица, които са оперативно разработвани от 2004 г., дайте ги на съд”, настоя още лидерът на „Движение 21”.  „Какъв чадър - те имат офицер за връзка като помощник на главния секретар с пълен достъп до всичко, вие ми говорите за чадър. То е казано в доклада”, изтъкна тя.

Татяна Дончева припомни още, че този доклад беше публикуван в медиите. „И накрая те го сведоха до една среща с Галеви, ама то не е една среща, това са системни отношения с тях”, уточни тя. „Говорим за това, че ние трябва да бъдем българи, преди да бъдем политици, избраници. Приела съм си да си платя цената”, заяви Дончева.

Според нея премиерът Борисов е усвоил роля от много години. „Тя е: там някъде някакви се карат, аз нямам нищо общо с това. В неговите очи нещата изглеждат така: За мен Галеви, Филчев, Цветанов са хубави хора, ако имат някакви проблеми помежду си това се дължи на тях, не на мен”. Според Дончева няма нещо, което вътрешният министър Цветан Цветанов да прави без знанието и съгласието на Бойко Борисов.

„В България мошениците изглеждат толкова честни, че почтените хора се принуждават да изглеждат като мошеници, за да се различават от тях”, коментира още бившата депутатка. http://dariknews.bg

 

 


Сходни връзки

Татяна Дончева: ГЕРБ изтърва държавата икономически и социално | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди