изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:02 EEST
ОБЩНОСТЕН ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНИ, ОБРАЗОВАТЕЛНИ И ЗДРАВНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦА СЪЗДАВАТ В ДОБРИЧ    
НовиниПроект за разкриване на Общностен център за деца и семейства разработва общината в Добрич по програма за социално включване на Министерство но труда и социалната политика.

Тя се финансира със заем от Международната банка за възстановяване и развитие. В центъра се предвижда да се предоставят интегрирани - социални, образователни и здравни услуги за деца на възраст до 7 години, както и за техните родители, както и за бъдещи родители от рискови групи. Общностния център като комплекс от услуги е предложен от Община град Добрич и включен в Областна стратегия за развитие на социалните услуги.
Намерението е той да бъде разкрит в общински имот в жк. „Балик” в бившата ЦДГ №21, където сега функционира  Първичен здравен център.
В Общностният център се предвижда да бъдат развити няколко интегрирани услуги. Едната е формиране и развитие на родителски умения. Целевата група при нея ще са бъдещи родители, родители на деца от 0 до 3 г., родители от уязвими групи, които не полагат адекватни грижи за децата си и ги излагат на риск.
Другата предоставяна услуга ще е Център за ранна интервенция. Той ще е насочен към деца с увреждания и техните родители. Целта му ще е предотвратяване на изоставянето и/или институционализирането на деца с увреждания и изграждане на специални умения за отглеждане на децата с увреждания. Друга услуга в центъра ще е семейно консултиране и подкрепа. Тя ще е насочена към уязвими семейства, младежи от високо рискови общности, родители на деца/от 3-7 г./ с увреждания, родители, които не полагат достатъчна грижа за децата си, неглижирани деца и/или деца – жертви на насилие.
Освен това ще се осигурява здравна консултация за деца, както и интеграция на децата в детските градини и в предучилищните групи. Ще има възможност за допълнителна подготовка за равен старт в училище и5 индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания.
Одобрението общината да кандидатства с такъв проект предстои да вземе на предстоящото си заседание Общинският съвет. Предвижда се имотът да бъде предоставен за нуждите на центъра за срок от 10 години след приключване на проекта за  осигуряване на устойчивост за предоставяните услуги, чрез тяхното поддържане.


 

 


Сходни връзки

ОБЩНОСТЕН ЦЕНТЪР ЗА СОЦИАЛНИ, ОБРАЗОВАТЕЛНИ И ЗДРАВНИ УСЛУГИ ЗА ДЕЦА СЪЗДАВАТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.36 секунди