изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:55 EEST
ЕКСПЕРТИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ СЕ ВЪРНАХА ОТ СЕМИНАР В ЛИТВА    
ОбразованиеЕксперти от Висше училище Международен колеж се завърнаха от двудневен международен семинар "ТАРСИ - Иновативната система за сътрудничество между представителите на бизнеса и висшето образование" в Литва. Във форума са участвали изтъкнати представители на бизнеса, както и институции в сферата на висшето образование от Великобритания, Италия, Литва и Швеция.


Семинарът е осъществен в рамките на проект "ТАРСИ - Разработване и прилагане на система за приложни изследвания", финансиран от програма "Учене през целия живот", Леонардо да Винчи - Трансфер на иновации на Европейската комисия.
Като част от програмата на семинара, участниците посетили фирми и институции, с които домакинът Marijampole College, си сътрудничи в организирането на студентски стажове. Сред тях са местни социални институции и фирма Mantinga, водещ производител на хлебни изделия в Европа.
Българските участници представили успехите и добрите практики на колежа в прилагането на системата за приложни изследвания и осъществили обмен на положителен опит с останалите партньорски организации. След завръщането си в България експертите ще адаптират успешните практики на чуждестранните институции, така че те да бъдат приложени в процеса на обучение във Висше училище Международен колеж, подчертаха от учебното заведение.
 


Сходни връзки

ЕКСПЕРТИ ОТ МЕЖДУНАРОДНИЯ КОЛЕЖ СЕ ВЪРНАХА ОТ СЕМИНАР В ЛИТВА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди