изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:56 EEST
ДИСКУТИРАХА ОБЩАТА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПОЛИТИКА НА ЕС    
НовиниИнформационната кампания на тема "Устойчиво развитие на Добруджа чрез Общата Селскостопанска Политика на Европейския съюз", в разработването и осъществяването на която Добруджанското аграрно и бизнес училище вложи усилия през предходните шест месеца, приближава своя край. На 18 ноември организаторите на проекта проведоха международна конференция и поканиха експерти в актуални за темата сфери, които да говорят пред събралата се публика за особеностите на Общата селксостопанска политика и възможностите, които се откриват чрез нея за развитие на устойчивото земеделие, информираха от ДАБУ.


Конференцията, която заслужи място в официалната програма на XVI Национален аграрен семинар на "Добрички панаир" АД, събра представители на различни европейски страни и благодарение на това дискусиите, възникнали след всяка от включените презентации, дадоха възможност на участниците да разширят кръгозора и познанията си за състоянието, перспективите и ползите от разработване на земеделие с ориентация към устойчивост. Освен разглеждането на отворените мерки на ОСП и екологичния туризъм, разисквания имаше по въпросите на биогенното замърсяване, еко горивата и техния потенциал, енергийната ефективност и ВЕИ, съобщиха още от ДАБУ.
Макар в края на месеца да е официалният край на проекта, осъществен с финансовата подкрепа на Европейската комисия, ДАБУ не приключва ангажираността си по разпространение на актуална информация, нужна за успешното развитие на селскостопанския сектор в Добруджа и страната. Училището възприема като своя мисия оказването на помощ и повишаването на компетенциите на българските земеделци, за да може страната ни уверено да върви редом с останалите страни членки на ЕС към повишаване на жизнения стандарт на производителите и потребителите на селскостопански продукти.
Остава активен информационният сайт www.agro-help.eu, където са събрани всички материали, продукт на труда на ДАБУ в рамките на проекта.
 


Сходни връзки

ДИСКУТИРАХА ОБЩАТА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПОЛИТИКА НА ЕС | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди