изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:48 EEST
ВЪВЕЖДАТ ОРГАНИЗИРАНО СМЕТОСЪБИРАНЕ В ОЩЕ 14 СЕЛА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА    
ОбществоВ още 14 села на община Добричка от следващата година ще бъде въведено организирано събиране и извозване на битовите отпадъци.


Това стана ясно от Информация за спазването на Наредба №6 за управление на дейностите по третиране на отпадъци и поддържане чистотата на територията на община Добричка, внесена на сесия на Общинския съвет от кмета Петко Петков. В 14-е села ще бъдат поставени 137 метални контейнера за битови отпадъци. Въвеждането на организираното сметосъбиране в община Добричка е в изпълнение на Общинската програма на отпадъците за периода 2008-2012 година. По нея от началото на годината са ликвидирани 30 сметища за битови отпадъци. През настоящата година организирано сметосъбиране е въведено в 11 села - Божурово, Житница, Черна, Тянево, Камен, Лясково, Свобода, Добрево, Сливенци, Овчарово и Ломница, като общият брой на селата с тази придобивка от старта на програмата е 41. Предвижда се процесът да приключи през 2012 година с включване на последните 13 населени места. Кметовете и кметските наместници на селата, където организираното сметосъбиране вече е въведено, представиха резултатите от тази дейност. Стана ясно, че хората са доволни от нововъведението. Поставянето на контейнерите на уличните платна, което крие риск от катастрофи, недостатъчният им брой, както и рядкото им почистване, са сред основните проблеми, поставени от кметовете и кметските наместници.
На сесията бяха гласувани отчетите за изразходването на   30 процента от средствата, получени от продажба и отдаване под наем на общински имоти през 2008-2009 г., представени от кметовете на Смолница и Овчарово.  Съветниците гласуваха отпускането на 15 000 лева за ОУ "Добри Войников" в село Победа. Средствата са за спешен ремонт на покрива на физкултурния салон, който бе отнесен от бурния вятър на 9 ноември. По предложение на Постоянната комисия по бюджет и финанси ОбС гласува отпускането на общо 1 682 лева на трима жители на общината за лечение.
На заседанието бе разгледано и одобрено постъпило предложение от Управителния  съвет  на  програмата "Глоб@лни  библиотеки-България" за подписване на четиристранно  споразумение за сътрудничество с Министерство на културата, Програма на ООН за развитие и община Добричка за включване  на  библиотеките  при  НЧ  "Просвета 1940" в село Плачи дол и НЧ "Св. св. Кирил и Методий" в село Фелдфебел Дянково в програмата. Съветниците решиха община Добричка да отговори положително на покана на Министерство на труда и социалната политика за представяне на Предварителен формуляр за кандидатстване по Проект за социално включване. Гласувана бе Програма за развитие на читалищната дейност за 2011 г. ОбС определи комисия за изготвяне на проект на нова Наредба за осигуряване на обществения ред, поддържането и опазването на общинската собственост и околната среда. Стана ясно, че сега действащата наредба е от 1996 година и е твърде стара. НДТ                                                                                      
 


Сходни връзки

ВЪВЕЖДАТ ОРГАНИЗИРАНО СМЕТОСЪБИРАНЕ В ОЩЕ 14 СЕЛА НА ОБЩИНА ДОБРИЧКА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди