изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 18:19 EEST
Прокуратурата запечата Главното мюфтийство    
Ред и сигурност

Софийската градска прокуратура е запечатала сградата на Главното мюфтийство в София заради съмнения за незаконно извършен опис на частен съдебен изпълнител. Това заяви градският прокурор на София Николай Кокинов, цитиран от Дарик. Около 50-60 мюсюлмани, между които членове на областните мюфтийства, са се събрали на протест пред сградата на Главното мюфтийство в София, предаде БНР.



По-рано днес частен съдебен изпълнител влезе с полиция в сградата на Главното мюфтийство в столицата заради невърнати дългове на мюсюлманското вероизповедание от над 300 000 лв. Необслужваните дългове са към частно лице и към държавата. Това съобщи частният съдебен изпълнител Мариан Петков.

„Само към Столична община от 2001 г. Мустафа Хаджи не си е платил 134 хил. лв. данъци и такси. Освен това, към Община Пловдив задълженията са 149 хил. лв. Имат задължения към "Глобул" за около 130 хил. лв. Общите задължения, както ги е направил главният счетоводител на Мюсюлманско вероизповедание, в момента възлизат на около 3 750 000 лв.", уточни съобщи Недим Генджев, цитиран от КРОСС.
 
Правният съветник на Главно мюфтийство Асан Имамов бясни, че всички служители са били изгонени от сградата, като Мариан Петков не е представил изпълнителния лист и без свидетели описва имуществото на мюфтийството. Мариан Петков пък заяви, че изпълнителен лист се предявява само на длъжника, а Имамов се явява трето лице. Освен това при влизането си със служители на полицията е заварил в сградата лица, които нямат право да представляват мюсюлманското вероизповедание. Това са били хората на Мустафа Хаджи, който все още не е вписан като нов главен мюфтия. По тази причина се е наложило въвеждането на предишния главен мюфтия Недим Генджев, който беше възстановен от съда след дългогодишни съдебни дела.

Сградата е оставена за управление и пазене на мюсюлманското вероизповедание, което се представлява от Недим Генджев и той е назначен за управител и пазач на сградата. По ГПК описаният имот по преценка на частния съдебен изпълнител може да се остави на управление и на трето лице, не само на длъжника. 14-дневният срок за плащане на дълга е изтекъл на 24 ноември, а призовката е връчена на 12 ноември. Сега вещо лице ще изготви експертна оценка на стойността на сградата, тъй като данъчната й оценка от 680 000 лв. е значително по-ниска от пазарната. Недим Генджев и Мустафа Хаджи не са присъствали на описа. Генджев се представляваше от началника на кабинета му Николай Панков, а Хавжи - от правния съветник Асан Имамов.

Малко преди края на описа сред присъстващите пред сградата се появиха депутатите от ДПС Юнал Лютфи и Четин Казак. Двамата настояваха да влязат в сградата и чрез полицията поискаха достъп и разговор с частния съдебен изпълнител. Мариан Петков е отказал разговор с тях, защото по думите му „такъв политически натиск върху съдебното изпълнени е недопустим". На извършения опис са присъствали униформени служители от Трето РПУ в столицата, които професионално са се отнесли към ситуацията, изпълнили са задълженията си и са осигурили реда на мероприятието. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Прокуратурата запечата Главното мюфтийство | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди