изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:03 EEST
НАД 13 ХИЛ. ДОБРУДЖАНЦИ СА ПРОТИВ МОНОПОЛА    
НовиниИнициативният комитет на Национална гражданска инициатива "Срещу произвола на монополите" и Гражданско движение "Днес", проведе обществена дискусия във вторник вечерта с граждани. В рамките на дискусията областният координатор на Гражданско движение "Днес" Даниел Алексиев, запозна гражданите с развитието на инициативата в областта и в национален мащаб - към момента в област Добрич са събрани повече от 13 000 подписа, а в цялата страна събраните подписи са над 330 000. Подписката ще продължи до 20.12.2010 г. след което събраните подписи ще бъдат внесени в Народното събрание.

Предмет на дискусията станаха и проведената на 2 ноември в НС среща на членовете на Инициативния комитет с Председателя на парламентарната комисия по икономическа политика, енергетика и туризъм Мартин Димитров, както и срещата на 25 ноември в централата на ДКЕВР с председателя на комисията  Ангел Семерджиев.  
Алексиев съобщи още, че има постъпила покана за среща от страна на "Е.ОН", която трябваше да се проведе снощи в 17 часа в централата на дружеството в София. Адвокат В. Кирилов, пък запозна присъстващите с правата им на потребителите и юридическите особености при водените срещу монополисти дела. Хората задаваха много въпроси, свързани с  високите цени на водата в областта, начисляването на "обща вода", безпричинното спиране на водата всяка вечер, предложението за въвеждане на такса "електромер".  Изключително остро се изказаха възрастни граждани, които са имали високи сметки за вода и електроенергия, непосилни за техните възможности и пенсии. Гражданите поискаха поносими и ясни сметки, като изразиха несъгласие с безконтролното повишаване на цените, допълват от "Днес".
 


Сходни връзки

НАД 13 ХИЛ. ДОБРУДЖАНЦИ СА ПРОТИВ МОНОПОЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди