изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 10:40 EEST
БЮЛЕТИН НА МВР    
Ред и сигурностВраца. Вчера към 17 часа, полицаи от ОД МВР спрели за проверка в Криводол лек автомобил “Рено 19”, управляван от криминално проявения  А.А./45г./ от града. В колата пътували и съгражданите му Г.Н./33 г./ и Н.К./39 г./, и те известни на органите на реда за кражби. В автомобила са намерени и иззети три самоделни металотърсача, множество инструменти за археологически разкопки, монети и предмети /фибули, пръстен и др./.

 По-късно, в жилища в Криводол са намерени и иззети различни вещи с неясен произход: самоделна ловна пушка 16-ти калибър, 13 патрона, части от револвер, 17 монети, 14 фибули - от дома на Г.Н. В къщата на А.А. полицаите открили 10 глинени фигурки /приблизително датирани към 4 хил. г.пр.н.е./, метален връх на копие, метален съд с декорирани дръжки /от тракийската епоха/, кръст от жълт метал, 26 монети с различна форма и големина от различни епохи, пет пръстена от бял и жълт метал, фибула, дървено и метално острие, металотърсач. На този адрес е намерена и  литература за културно-исторически обекти и предмет. За случаите е уведомен дежурен прокурор при Окръжна прокуратура-Враца. Продължава работата за доказване на престъпната дейност на двамата. По случая са образувани досъдебни производства по чл.278а и чл.339 от НК.

СДВР. Измама в големи размери – 120 000 лава, разкриха служители от „Икономическа полиция” при СДВР. След получен на 17 ноември сигнал за измама, полицаите предприели проверка и задържали 42- годишния столичанин С.С., неизвестен до момента на МВР. В хода на работата станало ясно, че С.С. чрез познанства и посредническа фирма влязъл във връзка с двама българи, които работят във Финансов фонд с представителства в Холандия и Англия. След като ги въвел в заблуждение, че с чужди инвестиции предстои изграждането на Логистичен център, той ги поканил в София за да подпишат договор. Двамата инвеститори сключили първоначален договор за закупуване на общински земи, където да се изгради центърът и с разходен ордер платили първоначалната вноска от 120 000 лева. С това „търговските взаимоотношения” приключили и инвеститорите разбрали, че са измамени. Те сигнализирали в Първо РУП-София и измамникът е издирен и задържан. Материалите по случая са докладвани в СРП.
Петима грабители, нападнали и ограбили жена в дома й, установиха и задържаха криминалисти от Осмо РУП-София, броени дни след извършеното престъпление. На 23 ноември вечерта, в апартамент на жилищен блок в ж.к. „Дружба” нахлули петима непознати на стопанката и след като я повалили на леглото и заплашили с побой, изнесли всичката техника от дома й. В хода на разследването се включили и криминалисти от сектор „Грабежи”-СДВР. И петимата грабители са задържани. П.Б. /26г./ и Ц.Ц. /22г./ са известни на полицията за кражби. Другите - С.С. /38г./, К.А. /28г./ и Й.В. /28г./ нямат до момента криминални регистрации. Всички откраднати вещи са намерени и иззети. На петимата задържани са наложени мерки за неотклонение „Подписка”. Работата по установяване и на други извършени от тях престъпления продължава.
Две джебчийски кражби, извършени преди няколко дни разкриха криминалисти от сектор „Улична престъпност”-СДВР. На 25 ноември, на спирка на градския транспорт на Руски паметник, столичанка забелязала, че от дамската й чанта липсва портмонето с 450 лева, 200 евро, лични документи и дебитни и кредитни карти. В хода на разследване се включили и криминалисти от Шесто РУП- София, където установените джебчийки – 22-годишната Д.Х. и 28-годишната Е.И. от София са задържани. Наложена им е 72-часова мярка „Задържане под стража”.
На 29 ноември, също на спирка на градски транспорт, непосредствено след като измъкнала портмонето от дамската чанта на 67-годишна жена, малолетната джебчийка е задържана от служителите на реда и предадена на Трето РУП- София.

Монтана. Монтански и врачански полицаи задържаха по “горещи следи”  крадци на метални изделия.  В дните между 26-ти  до 30 ноември, от частна работилница на 61-годишния Б.И. от с. Замфирово неизвестни откраднали метални тръби, валове и др.изделия, както и кабели за електрожен и компресор. Предприето е издирване и със съдействието на служители на сектор "Престъпления по пътищата" при ОДМВР-Враца, на 30 ноември, на главен път Е-79, на разклона за с. Бели извор патрул на ОД МВР-Враца спрял за проверка лек автомобил "Опел Вектра", сив металик, с врачанска регистрация, управляван от 32-годишния И.Г. и пътниците П.Б. /34 г./ Б.К. /16 г./ от  Замфирово. При проверката в автомобила са намерени откраднатите вещи. Автомобилът и лицата са доведени в РУП-Берковица, като двамата пътници са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство в РУП Берковица.
103 фалшиви парфюми са задържани при проверка на лек автомобил в района на с. Бързия. Вчера, на контролно-пропускателния пункт "Чапраза" в района на берковското с. Барзия е спрян лек автомобил "Рено Меган", управляван от 32-годишния Д.В. от Левски. При проверката е установено, че той и спътникът му А.В./39 г./, също от  Левски, превозват 103 парфюма от различни марки, копия на оригиналните и без документи за произход. Извършен е оглед, ароматните ментета са иззети. Местопроизшествието е посетено от работна група. По случая е образувано досъдебно производство в РУП Берковица.

ОДМВР-София. Петима криминално проявени ботевградчани са задържани в местното районно управление за кражба на над 40 електромотори от пречиствателна станция. Щетата на фирмата, нанесена от наглите крадци възлиза на над 100 000 лв. Петимата авери са задържани в ареста, като на двама от тях е взета мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок от 72 часа.
На 3 ноември в полицията в Ботевград е получен сигнал за кражба на 42 електромотора от неработеща пречиствателна станция за отпадни води в района на индустриална зона “Микроелектроника”. След едномесечно разследване криминалисти стигнали до тартора на групата –  старият познайник на полицията Л.М. /43 г./. В хода на работата е изяснено, че той предложил на останалите да влязат в халето на станцията и да демонтират електромоторите. Така и направили - петимата влизали през деня няколко пъти в помещението, демонтирали по десетина електомотора, които товарили в автомобил, начупвали ги на части и предавали в пункт за изкупуване на черни и цветни метали в София. Вчера полицаите задържали авторите на престъплението –Л.М., Н.А. /27 г./, Н.Б. /38 г./, Б.Б. /38 г./, М.П. /26 г./, всички от Ботевград. Те признали, че от пункта взели 3000лв. за откраднатото, а нанесената на фирмата щета е за над 100 000 лв. Л.М.  и М.П. са задържани за 72 часа, а другите им авери – за 24 часа. Разследването по случая продължава.    

Благоевград. Полицаи от Второ районно управление иззеха 1412 кутии цигари без акцизен бандерол от търговски обекти в община Симитли. В хода на акцията за контрол на акцизните стоки, на 29 ноември на територията на ПУ-Симитли са извършени проверки в търговски обекти  и жастни домове. Нарушения са констатирани в два търговски обекта в града, един в с. Крупник. При проверка в къщата на Ф.Я. /52г./ от с.Брежени полицаите иззели  520 кутии цигари без акцизен бандерол. В дома на М.А. /34г./ от Симитли  служителите на  реда  открили  импровизиран склад за цигари, откъдето са иззети  615 кутии цигари  без или с чужд акцизен бандерол. Нередовните акцизни  стоки са иззети  с протоколи. Образувани полицейски дознания . 
Антимафиоти от Благоевград иззеха канабис и незаконно оръжие от  жител на с.Беласица. Вчера служители на регионалното звено в Благоевград  проведоха  полицейска операция за противодействие на производството и  разпространението на индийски коноп. В хода на акцията при проверка в дома на Г.Ф. (47г) от селото  антимафиотите открили и иззели 924гр. суха тревиста маса. При полевия наркотест намереното реагира положително на марихуана. В къщата са открити и 12 гр. семена за  канабис. При претърсването служителите на реда открили скрит в тайник газов пистолет, преработен в боен и боеприпаси за него, както и 10 патрона за дълго нарезно оръжие. От къщата са иззети огнеупорен шнур и 7бр. пресовани блокчета взривно вещество. Жилището е обитавано от Г.Ф. и сина му В.Ф.(24г), двамата криминално проявени. Незаконното оръжие и боеприпаси  с иззети  с протокол. По случая в РУП Петрич е образувано досъдебно производство.

Пловдив. Служители от Шесто РУП заловиха пловдивчанин след получен сигнал за разпространение на наркотици. Около 18.30 часа на улица „Батак” е бил задържан Д.А./35 г./ с 48 пликчета с хероин с общо тегло 0.4788 грама. Мъжът е известен на полицията и многократно осъждан. Той е задържан в ареста за 24 часа.

Бургас. Към 2.11 часа на кръговото движение до хотел «Мираж» в обастния град авто-патрул на «Пътна полиция» към ОДМВР подал сигнал за спиране на лек автомобил «Опел Астра», с бургаска регистрация. Опелът не спрял, а продължил в посока към кръстовище «Трапезица». Последвало е преследване, като полицейски патрул от Пето РУП - Бургас успял да настигне опела-беглец в района на кръстовището за Созопол. Служителите слезли от полицейския автомобил, но опелът се е обърнал срещу тях и се опитал да ги прегази. След няколкократни разпореждания към водача на колата да спре, единият от полицаите, за да неутрализира водача, счупил с палка стъклото на заключената предна лява врата, но автомобила тръгнал и преминал през краката на служителя, като го повлякъл. За да се защити, полицаят извадил служебния си пистолет и произвел четири изстрела със стоп патрони. «Опел»-ът направил обратен завой, насочил се в посока кв. «Крайморие» и спрял на пътното платно на около 1 км. от бензиностанция «Петрол» в посока Созопол. Като наближили автомобила, полицаите установили, че водачът е прострелян отляво на гръдния кош. Транспортиран е от екип на «Спешна помощ» до МБАЛ-Бургас, настанен е за лечение, без опасност за живота. Изяснено е, че водач на опела е криминално проявеният Щ.С./23 г./от Бургас. В автомобила пътували и 15-годишен, П.Ч. и П.Р./20г./и 24 годишният И.М., всички от Бургас. Работата по случая продължава от служители на Четвърто Районно управление «Полиция» - Бургас.
Вчера служителите от Районно управление «Полиция» в Карнобат са установили двама мъже, придвижващи се с т.а. «Мерцедес», със сливенска регистрация, в който са открити близо тон метални отпадъци, откраднати от завод в Северната промишлена зона на града.- двама братя Й.Ч./22г./ и И.Ч./30г./, и двамата от с. Хаджидимитрово, община Тунджа, област Ямбол. Братята са задържани за 24 часа в Районно управление «Полиция» - Карнобат, а откраднатите метални отпадъци са предадени с протокол за доброволно предаване. Работата по случая продължава.


 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА МВР | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди