изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:44 EEST
ГРЕЙВА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В КАВАРНА    
ОбществоКметът Цонко Цонев и Веселин Маринов запалват светлините на дървото. По традиция посрещат новата 2011 г. с вино и чевермета. Джон Лоутън и още много изпълнители пеят в новогодишната нощ

Днес в 17.30 часа официално ще грейне коледното дърво на площада в центъра на Каварна, съобщиха от пресслужбата на кметството. Оттам допълват, че по традиция светлините ще бъдат запалени от кмета Цонко Цонев, като гост тази година на събитието ще е и певецът Веселин Маринов. След тържеството Маринов ще изнесе концерт в салона на читалище "Съгласие" в града.
И тази година Коледният и Новогодишен културен календар на община Каварна е изключително богат с различни мероприятия. Той започна още на 30 ноември с Коледна вечер на таланта. Снощи от 18 часа в НЧ "Съгласие" любителите на театъра видяха постановката "Михал" от Сава Доброплодни - продукция на НЧ "Народен будител-1940" - с. Българево и НЧ "Утро" - с. Раковски.
От 7 до 14 декември във физкултурния салон на СОУ "Ст. Караджа" ще се проведе Коледен турнир по бадминтон. На 9 декември от 17 часа в художествената галерия "Христо Градечлиев" ще бъде открита авторската изложба на Мария Зафиркова. Същият ден от 17.30 часа в Арт клуб "Ретро" ще се състои Вечер на поезията с гости - участниците от литературен клуб "Йордан Кръчмаров" - Балчик. За най-малките на 10 декември от 17.30 ч. в читалището в Каварна е шоуто "Коледна феерия". Любителите на спорта могат да се насладят на 12 декември на Коледен турнир по карате, който ще се проведе от 9 часа в спортна зала "Олимпиада". Много изненади са приготвили възпитаниците на Общинския детски комплекс - изложбата "Коледна ферма" на школа "Изобразително изкуство", ще бъде открита на 14 декември от 16.30 часа в Обреден дом. На следващия ден от 16 часа отново в обредния дом предстои откриването на изложбата "Коледно настроение" на школа "Керамика". На 16 декември от 17 часа във фоайето на читалище "Съгласие" ще бъде подредена изложбата "Рисувам моите коледни мечти". Същия ден от 17.30 часа в Арт клуб "Ретро" предстои церемонията по награждаване "Спортист на годината". Коледният турнир по стрелба ще бъде на 17 декември от 17 часа на стрелбището в СОУ "Ст. Караджа". Същият ден от 18 часа в салона на читалище "Съгласие" ще се състои празничният коледен концерт с участието на любителски колективи от Каварна. На 20 декември от 18 часа читалището ще събере желаещите да се насладят на коледното шоу на клуб по спортни танци "Флорета". По традиция и тази година от 16 до 22 декември от 17 часа ще идва Дядо Коледа, който ще раздава лакомства на всички деца, пожелали да се срещнат с него или да си направят снимка за спомен.
Кулминацията на програмата е празничната новогодишна нощ - 31 декември, когато гости и жители на града ще могат да се радват на изпълненията на Джон Лоутън, Мик Бокс, Б.Т.Р., Сигнал и Access. Новогодишният концерт ще започне в 21.00 часа на площада в центъра на града. По традиция ще се въртят 9 агнета на шиш и ще се леят за наздравиците бял и червен пелин, които са осигурени от спонсори.
 


Сходни връзки

ГРЕЙВА КОЛЕДНАТА ЕЛХА В КАВАРНА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди