изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 00:03 EEST
“НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ДА БЪРКАТЕ”    
ЛюбопитноТова пожелание отправи към читателите на “Нова добруджанска трибуна” актьорът Красимир Ранков, който с усмивка го подписа “полк. Ставрев”

- Г-н Ранков, къде е по-хубаво да си директор на добричкия театър или шеф на охраната в МОЛ-а?
- Навсякъде е хубаво, където разбираш, че си полезен. Хубаво е, когато виждаш усмивки в очите на хората, това означа,че си успял да направиш нещо добре?
- Има ли днес пари за култура и в какво състояние е тя?
- Важното е да има желание да правиш изкуство. Тя е в състояние, в което се чувства тя самата.
- Вие изиграхте ролята на митничар в един друг български сериал – “Дунав мост”. Помни ли се още “Дунав мост” и къде е “Стъклен дом”?
- Помни се, защото той бе дело на един голям майстор Иван Андонов и не по-малко талантливия Георги Мишев. Според мен, въпреки критиката, “Дунав мост” бе успех за българското кино. Това бе филм, направен с леко намигване към публиката. “Стъклен дом” е стойностен, след като хората, зрителите ми споделят, че от много години не е имало такъв филм на екрана. За това, че е успешен говори и факта, че той успява да се пребори за зрители с турските сериали и дори този филм у мен буди национална гордост, защото може и съперничи и на западни продукции. Сериалът кара хората да се събират в “частни” – в домовете си, кино салони.
- Двамата с брат Ви Веселин Ранков реализирате проект, насочен към изкуството в родния Ви град Балчик. Каква е ролята на фестивала и защо точно в Балчик?
- В Балчик – защото е родния ни град. Целта ни е фестивалът да се превърне в академичен фест на всички академии по изкуствата. А дай Боже, да стане и международен. Преди време бях на един фестивал в Лион и там се убедих културата и изкуството не се съобразяват с граници. За културата няма митници. Искаме с този мост да бъдем полезни на младите хора да се реализират. Идеята ни е да разширим границата първо в региона, а дано и зад граница. Вече говорих с директора на театъра в Добрич Иван Мандев, който изрази готовност на сцената на театъра в града да приема продукция на младите хора, участващи във фестивала.
- Вие сте освен актьор и режисьор – кое от двете режисьорската работа и актьорската игра, доставя по-голямо удоволствие?
- И двете работи доставят удоволствие, но отговорността при режисьорската работа е по-голяма.
- С кого е по-леко да се играе в “Стъклен дом” – с младите колеги или тези, които вече са утвърдени както на малкия екран, така и на сцената на театъра? Какви са плановете Ви след “Стъклен дом”?
- С младите хора е изключително приятно да работя, а другите колеги за мен са една достойна провокация. Не знам накъде след “Стъклен дом” – каквото сабя покаже, аз не съм никъде на договор и съм актьор на свободна практика.
- Тъй като в момента всички Ви разпознават като Ставрев – шефът на охраната на МОЛ-а, не мога да не Ви попитам какво предстои – ще има ли още сезони на “Стъклен дом”?
- Това могат да кажат само сценаристите, но се очаква сериалът да има поне още два сезона?
- Накрая какво ще пожелаете на добруджанци в навечерието на коледно-новогодишните празници?
- Мен ме спасява смеха. Гледам на нещата откъм веселата страна. Нека всички гледат на живота от смешната страна, нека се смеят, дори и над себе си. Важното е да ни е весело.
 


Сходни връзки

“НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ДА БЪРКАТЕ” | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.63 секунди