изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:25 EEST
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ДОБРИЧЛИИ НЕГОДУВАТ ОТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ    
ОбществоЖители на града се жалват, че маршрутки и автобуси не си спазват разписанието

Жители на добричките квартали "Христо Ботев", "Балик" и "Строител" масово се оплакват, че маршрутка 304 не спазва никакво разписание. "Идват две маршрутки една след друга в разстояние на 5 минути, а после по половин час няма никакъв превоз. Друг изключително неприятен факт е и това, че никъде в града по спирките на линията няма разписание и човек не може да знае колко време трябва да чака" - оплака се Иванов, жител на кв. "Христо Ботев".
Подобен проблем поставиха и живеещи в квартал "Добротица". Майки на деца, които учат в училища в центъра на града - природо-математическа гимназия, СОУ "П.Р. Славейков", езикова гимназия недоволстваха от факта, че в четвъртък миналата седмица се е наложило да прибират към 20 ч. децата си, защото автобус 201 не е изпълнил последния си курс. Родители на ученици от "Добротица" негодуваха, че плащат тримесечни карти на децата си, а те не могат да ги ползват, защото автобусът не спазва разписание. И от този квартал хората недоволстват, че няма разлепено разписание, както и това, че двата автобуса 201 и 233 не спазват никакво такова и по никакъв начин не може да се каже в какви часове се движи 233.
Зададохме въпросите на читателите ни в отдела по транспорт в община град Добрич.
По поставените проблеми Калоян Костов от общината заяви: "По отношение на линия 304 мога да кажа, че тя се изпълнява от ПГ "Комерс". Фирмата има вътрешни контрольори, които следят спазването на разписанието на маршрутките. При проверки досега не сме констатирали нарушения. За линия 201 също не е установено неустановено спазване на разписанието" - каза Костов. Попитахме още чий е ангажиментът за поставяне на разписание по спирките, на което Костов отговори: "Ангажиментът е общ - на общината и фирмата. Фирмите заявяват, че многократно са разлепвали такива по спирките, но недобросъвестни граждани ги късали. Що се отнася до общината, то доколкото имам информация се предвижда през следващата година да бъдат поставени такива". Изводът в крайна сметка, който се налага е, че общата отговорност води до безотговорност. Маршрутки и автобуси се движат по свое си разписание, което гражданите не могат да научат, а после фирмите превозвачи негодуват, че се движат с празни курсове и малкото работещи ползват таксита - легални и нелегални, които без разписание са далеч по редовни по спирките на градския транспорт и возят по маршрутите на цената на билета.
 


Сходни връзки

В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ДОБРИЧЛИИ НЕГОДУВАТ ОТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
В ПО-ДОБРАТА ПРИЕМНА ДОБРИЧЛИИ НЕГОДУВАТ ОТ ГРАДСКИЯ ТРАНСПОРТ
Автор: Anonymous да 2010-12-06 @ 17:42 EET
По линия 201 и 233 на "Добротица", най-редовно в пикове часове се пуска малка маршрутка, която не може да поеме целия пътникопоток. Още на първите две спирки 201 се препълва и пътниците от спирката срещу зала "Добротица" нямат никакъв шанс да се качат, още повече, че маршрутката препълнена вече дори не спира на тази спирка. Да не говорим за амортизираните коли, които често се развалят и на тяхно място няма какво да се пусне. Пътуването в Добрич е ад, но бог високо, "цар" далеко...

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди