изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:25 EEST
Д. НИКОЛОВА - ПРЕДСЕДАТЕЛ НА "ЕКОЕНЕРГИЯ"    
НовиниОтново кметът на Добрич Детелина Николова е избрана за председател на Управителния съвет на общинската мрежа "Екоенергия" на провелото се в петък в столицата Общо събрание на мрежата.

Това съобщи самата тя, като член на УС досега. В рамките на заседанието е направен отчет за извършената работа от общините през изтичащата година в посока предприемане на действия за енергийна ефективност, както и е приет план и бюджет на общинската мрежа за следващата 2011 г. "Това, което бе решено в рамките на това заседание бе, че вече председателският пост ще е с мандат от 2 години".
Николова съобщи още, че е поставен акцент в рамките на заседанието върху това, че до края на 2011 г. всички сгради от публичния сектор в страната с разгърната застроена площ 1000 и над 1000 кв. м трябва да са с енергийно ефективни мерки, а към края на 2010 г. едва около 50 на сто от тях имат такива. "Това всичко означава, че през следващата година ще трябва много сериозно да се работи в тази посока от общините" - каза още Николова. От общо 70-те публични сгради на територията на община град Добрич през тази година 11 сгради са с пълни или частични енергоефективни действия, сочи статистиката на кметството, като общо досега 20 на сто от сградния фонд е с проведени мерки за енергийна ефективност.
Темата за енергийната ефективност е била обект на коментар и по време на заседанието на Комитета на регионите в Брюксел, където Николова участва миналата седмица. Тя сподели, че представителите на регионите са поставили акцент върху това, че ресурсът за такива мерки се оскъпява, защото се предоставя на търговските банки от Европейската инвестиционна банка.
 


Сходни връзки

Д. НИКОЛОВА - ПРЕДСЕДАТЕЛ НА "ЕКОЕНЕРГИЯ" | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди