изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:53 EEST
ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.12.2010    
Времето

Днес времето ще бъде все още топло с високи дневни температури и дори са възможни температурни рекорди. Облачността ще е разкъсана, по-значителна преди обяд над Западна, а след обяд над Източна България - почти без валеж. Максимални температури между 13 и 18°, но в източните райони и на места северно от планините, където временно ще се усили вятърът от юг-югозапад до 20-21°, в София около 15°. През нощта ще започне чувствителна промяна на времето.



От северозапад със силен вятър ще нахлува много студен въздух, което ще е началото на рязко застудяване в страната ни. Ще завали дъжд, който бързо ще премине в сняг, в отделни райони интензивен и ще се образува снежна покривка. Ще има снежни виелици.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за декември и ще продължи да се понижава.

В планините времето ще е топло, със значителна облачност. Само в отделни райони ще превали съвсем слабо. Ще се усили вятърът от запад. Максимална температура на 1200 метра - около 12°, на 2000 метра - около 7°. Вечерта и там ще започне съществена промяна - вятърът ще се обърне от северозапад, температурите рязко ще се понижат, ще завали сняг.

Над Черноморието повече облаци ще има след обяд. Ще духа до умерен запад-югозападен вятър. Максимални температури на въздуха - между 12 и 17°. Температурата на морската вода е 10-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Дежурен синоптик: Христо Христов

 


Сходни връзки

ВРЕМЕТО: Прогноза за България за 09.12.2010 | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди