изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:07 EEST
УЧРЕДИХА ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ В ДОБРИЧ    
ПолитикаОтечественият съюз е отворен към всички, които искат по-добро бъдеще за страната

Вчера в Добрич се проведе учредителна среща на Обществен съвет. Инициатор бе регионалният представител на Отечествения съюз - Марина Нейчева, а гости - председателят на съюза Симеон Симеонов и членът на Националния съвет Иван Стефанов. Сред учредителите на съвета бяха около 20-ина представители на неправителствени и граждански организации и сдружения. Нейчева запозна всички с идеята на съвета - да бъде партньор, коректив и опонент на органите на местната администрация /кметския екип/ и на местното самоуправление /Общинския съвет/. "Обезпокоени от ситуацията в страната  - задълбочаващата се икономическа криза и липсата на ефективна антикризисна програма от страна на правителството, опитите за конфронтация чрез грубо разединение и противопоставяне на нацията по политически, етнически и социални теми, намесата в работата на съдебната власт и органите за местно самоуправление, както и липсата на ефективни действия в икономиката, социалната, образователната и други сфери, доведе до нуждата да се повиши ролята на гражданите за осъществяването на обществен контрол" - каза Нейчева. Целите на съветите са да се стимулират хората при решаването на проблеми на населеното място, да се промени мисленото им, поясни още Нейчева. Пред присъстващите председателят на Отечествения съюз Симеон Симеонов заяви: "Страната се намира в тежка финансова, духовна и морална криза. Реално доходите падат. За една година работните места с 272 хил. по-малко и никога няма да бъдат възстановени. Ежемесечно страната напускат по 29 хил. души - нашите деца и близки. Затова смятам, че е дошло времето за широка равно поставена коалиция - на неправителствени организации, личности, носители на каузи и политически партии в името на големи цели. Коалицията трябва да бъде създадена преди изборите, като на преден план са гражданските проблеми и е дошло времето да се сгънат партийните байряци. Бъдещето и Европа е на регионите и все повече ще отпадат функциите на държавата, затова не бива да допускаме Общински съвети, които работят като ООД-та".
За НДТ Симеонов коментира припокриването на идеи между Отечествения съюз и създаваните Обществени съвети и обявения от президента Г. Първанов проект АБВ с думите: "Духовно принадлежим на АБВ, но се радвам, че организационно нямаме нищо общо. Ние проведохме националния си форум и реално между 87 и 92 на сто от заложените идеи в проекта АБВ на Първанов са наши. Дадохме ги с удоволствие, но организационно нямаме нищо общо, защото те не смеят да кажат къде отиват" - поясни Симеонов. Той добави, че Отечественият съюз вече има създадени и добре работещи съвет в редица градове в страната - Ловеч, Велико Търново, Видин, Пазарджик и други.
 


Сходни връзки

УЧРЕДИХА ОБЩЕСТВЕН СЪВЕТ В ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди