изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-02 @ 03:44 EEST
Магистрати и полицаи - най-корумпирани    
ОбществоЗа 28% от българите корупцията в страната е намаляла, но според 30 на сто - тя се е увеличила. Съдебната система продължава да се смята за най-корумпирана. Това показват данните за България в анкетата на "Трансперънси интернешънъл" (- "Прозрачност без граници" - в превод) за състоянието на корупцията през 2010 г., съобщи БТА. Най-много са българите - 42 на сто, които смятат, че корупцията си е на същото ниво.



8 на сто от българските граждани признават, че садавали подкуп през последните 12 месеца; за целия ЕС този процент е 5. Според 26 процента от запитаните в България действията на правителството срещу корупцията са неефективни, 48 процента смятат, че са ефективни, а останалите 26 процента не споделят нито едното, нито другото мнение.

За трета поредна година българите посочват съдебната система като най-корумпирания сектор. В същото време най-много хора заявяват, че са давали подкуп на служители на полицията.
Съдебната система не е достатъчно прозрачна и така у българите остава впечатлението, че е най-корумпираният сектор, обясни по БНР Диана Ковачева от “Прозрачност без граници“.

След съдебната система българите посочват като най-корумпирани политическите партии, следвани от парламента и администрацията. Най-ниска степен на корумпираност се дава на военните.
Половината от анкетираните подкрепят усилията на правителството за борба с корупцията, другата половина - не, посочи Димитър Кюмюрджиев.

Освен на служители на полицията, българите дават подкупи на работещите в митниците, в здравеопазването и в службите по регистрации и лицензиране, сочат още данните.

Като цяло, според анкетата на "Трансперънси интернешънъл", светът е станал по-корумпиран отколкото е бил преди 3 години. Близо 56% от интервюираните заявяват, че страната, в която живеят, е станала по-корумпирана.

Афганистан, Нигерия, Ирак и Индия оглавяват списъка на най -корумрираните  страни. След тях се нареждат Китай, Русия и повечето държави от Близкия Изток. В дъното на класацията попада Дания. http://www.burgasnovinite.bg
 


Сходни връзки

Магистрати и полицаи - най-корумпирани | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Магистрати и полицаи - най-корумпирани
Автор: Anonymous да 2010-12-10 @ 10:06 EET
Представете си бивш полицай, сега адвокат! Да кажете нещо по въпроса?
Магистрати и полицаи - най-корумпирани
Автор: Anonymous да 2010-12-10 @ 19:03 EET
Какво да ви кажа . Просто нямам думи за съдебната система. В град Генерал Тошево, нищо че имат само два или трима адвокати. Особенно за адвокат Чимширова.Тя е най коромпираната адвокатка.Ако не вярвате направете и проверка.Да видим колко къщи е продала по не законен път. И колко души е изгорила
Магистрати и полицаи - най-корумпирани
Автор: Anonymous да 2010-12-10 @ 20:29 EET
дъщеря-адвокат,баща-общински съветник,мъжа и -бивш кмет.Нямат срама тия хора.
Магистрати и полицаи - най-корумпирани
Автор: Anonymous да 2010-12-11 @ 21:17 EET
Те в Тошево са навързани като овчи черва,кой кум кой сват.........не се знае

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди