изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-10 @ 19:00 EEST
"Синята коалиция" ще даде на Конституционния съд национализирането на професионалните пенсионни фондове    
ПарламентСофия. „Синята коалиция” ще сезира Конституционния съд във връзка с промените в Кодекса за социално осигуряване, с които се регламентира прехвърлянето на активите от професионалните пенсионни фондове към Националния осигурителен институт. Това заяви съпредседателят на „Синята коалиция” Мартин Димитров при приемането на второ четене на промените в КСО, предаде репортер на Агенция “Фокус”. Мартин Димитров заяви, че европейската преса пише, че в България и Унгария правят национализация.


„Вие казвате - това, което правим, е в полза на хората. Ако вие сте прави и това, което се случва, е добро за хората, които имат индивидуални партиди, дайте им възможност сами да си ги преместят”, обърна се към управляващите Димитров.
Той посочи, че оттук нататък всеки инвеститор ще знае, че в тази страна има национализация. Той посочи, че за „Атака” още преди изборите се обещава национализация, но партия ГЕРБ, която е дясна партия по думите му не е обещавала такова нещо. Димитров бе категоричен, че това не решава дългосрочно проблема с пенсиите на категорийните работници.
Даниела Спасова от ГЕРБ заяви, че всичко това беше съгласувано в националното споразумение.
Хасан Адемов посочи от парламентарната трибуна, че трябва да се дадат гаранции от страна на управляващите от парламентарната трибуна, че утре няма да национализират и Сребърния фонд. Адемов предложи отпадането на този текст от КСО. Депутатът от ДПС обясни, че напрактика така се прехвърлят средствата от индивидуалните партиди на категорийните работници към солидарния стълб на НОИ. По думите му с този текст напрактика се отлага решението за следващите години. „Солидарният стълб не е управляващо дружество, солидарният стълб при всички положения ще използва средствата по индивидуалните партиди за текущи плащания”, заяви той. И попита, защо се отлага отпадането на тавана на пенсиите през 2014 година.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

"Синята коалиция" ще даде на Конституционния съд национализирането на професионалните пенсионни фондове | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди