изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:45 EEST
ПГ на ДПС напусна пленарна зала    
ПарламентСофия. ПГ на ДПС напусна пленарна зала, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Заместник-председателят на ПГ на ДПС Лютви Местан заяви, че за 20 години от своето съществуване ДПС се е доказала като партия на активното участие. Ние не можем да бъдем партия на съучастието, когато едно конюктурно мнозинство погазва конституционни права на гражданите. Какво ни казвате с последния си вот – че е възможно български гражданин, който в последните години не е живял в страната, реализирал навън потенциала си, бил е вицепрезидент на Световната банка, може да бъде вицепрезидент и парламентът да го избере. Но не може български гражданин, който един ден, който преди тези дванадесет месеца е живял в друго населено място да не може да избира кмет – това е престъпно решение.

 Ние смятаме, че член 3 и 4 отровиха с противоконституционен катран целия Изборен кодекс” заяви Местан.
Михаил Миков заяви, че от Коалиция за България няма да участват и да правят кворум на мнозинството и за да може то малко да се дисциплинира е необходимо да бъде направена поименна проверка за наличието на кворум.
Искате да ограничите някои общински кметове да не се кандидатират наново, а някои да останат и да дерибействат, каза Рамадан Аталай при обсъждането на Изборния кодекс в текстовете, с които се регламентира възможността български граждани да бъдат избирани за кметове на населени места.
Аталай предложи на Искра Фидосова от ГЕРБ да се кандидатира за кмет на община Самуил или Дръндар. По думите му там много я харесват, добра юристка е и дори ще докара инвестиции. Аталай попита от тази зала дали не внасяме забрани в демократичните процеси на тази държава. Всичко друго е само да ви отворя чуваемостта си, в редиците на ДПС няма народен представител, който да не познава проблемите на общините, от които е избран.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

ПГ на ДПС напусна пленарна зала | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 1.18 секунди