изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:48 EEST
БСП бойкотира парламента    
ПарламентЗаседанието на Народното събрание днес не започна поради липса на кворум от 121 души заради БСП, които по този начин бойкотираха приемането на последните текстове от Избирателния кодекс. Зам.-председателят на парламента Анастас Анастасов обяви 20 минути почивка, предаде "Фокус". Липсата на кворум се дължи на това, че депутатите от Коалиция за България не се регистрираха.

На вчерашното заседание, което продължи почти до полунощ, народните представители от левицата заявиха, че днес няма да се регистрират и ще оставят колегите си от ГЕРБ сами да си направят кворум.

Причина станаха споровете им около Изборния кодекс, текстове от който бяха приети само с гласовете на управляващата партия и подкрепящата я "Атака". Сините също бяха против. А ДПС дори напуснаха в знак на протест залата.

"По тъмно се приеха текстове на Избирателния кодекс в буквалния и в преносния смисъл на думата, което не е добре", коментира по-рано тази сутрин пред БНТ зам.-председателят на ПГ на Коалиция за България Михаил Миков.
"Кодексът се приема от две партии и това води до грешки. Неговите грешки ще се видят при прилагането му. Когато опозицията предлага нещо, то не се дебатира, защото се виждат ясно интересите на управляващите", аргументира се бившият вътрешен министър, цитиран от БГНЕС.

Той изтъкна, че са видими отстъпките от демократичните правила, след като общоприетото правило е 6 месечен срок за уседналост, а сега става 12 месеца. Според него по същество се премахва ролята на районния кмет, който става като някакъв наместник.

"Според този Избирателен кодекс никога Кристалина Георгиева и Симеон Дянков не могат да станат кметове на село, което е абсурд", каза още червеният депутат.
Той уточни, че БСП ще уведомят и ще се консултират с Венецианската комисия към ЕК, както и ще сезират Конституционния съд. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

БСП бойкотира парламента | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.05 секунди