изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 08:47 EEST
ЗАЛОВИХА ОБИРДЖИИ НА ДВЕ КАСИ ОТ ЕДНА И СЪЩА ФИРМА    
Ред и сигурностПрез изминалото денонощие на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани две  криминални  престъпления.

 

   1.На 14.12.2010 г., в РУП Тервел е получено съобщение от 81 годишна жителка на с.Кочмар, общ.Тервел, затова че на същия ден на домашния й телефон се е обадила жена, която се представила за внучката й и съобщила, че е катастрофирала и убила дете. Веднага след това на телефона се обадил мъж, който представяйки се за полицай е поискал сумата от 5000 лв. за да освободи внучката. Възрастната жена е обяснила, че разполага само с 2000 лв, при което веднага получила указания къде и как да предаде парите. Сумата била предадена пред кметството на селото на непознато за нея лице. Като предала парите жената се обадила на внучката си и разбрала, че е измамена. По случая е образувано досъдебно производство.

2.След проведени оперативно-издирвателни мероприятия от служители на РУП 01 Добрич са задържани лицата- Ю.Е., на 28 години, П.П., на 28 години, Е.И., на 23 години и М.М., на 40 години от гр.Добрич. Същите на 23.03.2010 г. са извършили кражба от обект в кв.”Рилци” на метален шкаф, в който е имало 6 000 евро. На 06.12.2010 г., от същия обект лицата чрез взлом са извършили кражба на метален шкаф, в който е имало 800 лв., злато и документи. При проведените процесуално-следствени действия са намерени металните шкафове и други веществени доказателства, уличаващи ги в извършените престъпления.

Лицата са криминално проявени. Задържани са за срок от 24 часа. Работата по изясняване на цялостната им престъпна дейност продължава.

През денонощието на територията на областта е станало 1 ПТП с 2 ранени гражданин, без опасност за живота.

-На 14.12.2010 г., около 23.00 часа, в РУП Каварна е получено съобщение за възникнало пътно-транспортно произшествие в с.Българево, общ.Каварна. При посещение на местопроизшествието е установено, че 24 годишния водач / Т.С./ на л.а. “Фолксваген Каравел”, управлявайки автомобила в резултат на отвлечено внимание е изгубил контрол и се е блъснал в бетонен стълб. В следствие на катастрофата са пострадали- водача, който е с комоцио и пътуващия с него А.А., на 49 години от с.Българево, който е с фрактура на десен крайник. Двамата са настанени в МБАЛ Добрич без опасност за живота. По случая е образувано доседебно производство.

През денонощието няма пожари.

 

 


Сходни връзки

ЗАЛОВИХА ОБИРДЖИИ НА ДВЕ КАСИ ОТ ЕДНА И СЪЩА ФИРМА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.25 секунди