изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:08 EEST
Виелици и преспи в пет области    
Новини  В пет области в страната е обявен код "оранжев", тъй като продължава да вали сняг и да духа умерен до силен северен вятър. Заради него се очакват снежни виелици и преспи. Кодът е в сила за областите Силистра, Добрич, Варна, Бургас и Шумен, съобщиха  от Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, цитирани от "Фокус". По данни от метеоролозите най-много сняг вчера е паднал в Югоизточна България.

62 автомобила са изтеглени от спасителни екипи на Гражданска защита за последното денонощие, като само през нощта спасителите са помогнали на 26 закъсали автомобила в района на Бургас, Варна, Монтана.

Няма пострадали, както и няма населени места без ток и вода. Обстановката е нормална при зимни условия. Няма затворени пътища, има отделни ограничения от Агенция „Пътна инфраструктура” и от КАТ „Пътна полиция”.

Пътните настилки в цялата страна са заснежени, а на места има мокри пътни участъци, по високите и усойни места има и заледени участъци, които се почистват и опесъчават.
Пътната настилка на АМ „Хемус”, „Тракия” и „Марица” е заснежена, почистена и обработена. Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица, Върбишки, както и Дюлински и Троян Кърнаре за товарни автомобили.

Всички автомобили да са с вериги, а товарните без ремаркета и полуремаркета в района на Смолян, Кърджали, по пътя Батак – Доспат, Гоце Делчев – Катунци – Слънчев бряг – Варна, в Община Болярово, Елхово и Стралджа, прохода Предела и Ришки.
Товарните автомобили да са с вериги в района на област Хасково и Добрич и по пътищата Кюстендил – Гюешево, Кюстендил – Радомир, Белово – Юндола, Русе – Велико Търново, Община Бяла - Борово, Две могили и Ценово.
Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Слънчев бряг – Обзор – Варна.

Забранено е преминаването на МПС с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча – Копривщица, над 10 тона – през прохода Шипка, Вратник и Петрохан, над 20 тона през Айтоски проход. http://dnes.dir.bg/

 


Сходни връзки

Виелици и преспи в пет области | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди