изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:07 EEST
Наказание 5 години и 6 месеца затвор ще изтърпи ръководител на въоръжена престъпна група    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд одобри пет споразумения на подсъдими за участие във въоръжена престъпна група за решаване на делата им в досъдебното производство. Всеки от петимата подсъдими се призна за виновен и заяви, че доброволно е подписал споразумението с прокуратурата. Те разбират, че то има последствията на влязла в сила присъда и се отказват от разглеждане на делото им по общия ред

Наказание лишаване от свобода за срок от 5 години и 6 месеца ще изтърпи 35-годишният Светослав Н. Пасев при строг затворнически режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. Със сключеното между него и Окръжна прокуратура – Добрич, споразумение той е признат за виновен в извършването на пет престъпления.

През периода януари 2009 г. до 15 декември 2009 г. в гр. Добрич той е образувал и ръководил организирана престъпна група с 10 участници, която е била въоръжена, създадена с користна цел и да върши престъпленията незаконно носене на оръжие и разпространение на наркотици.

На 1 срещу 2 септември 2009 г. в Добрич, като подбудител и в съучастие със Сейнур Ефраим Георги Г. и Денис Георгиев, е запалил къща на значителна стойност – 4 344 лв., собственост на двама добричлии. Пожарът е представлявал опасност за живота на собствениците.

През есента на 2008 г. в Добрич Светослав Пасев е придобил, държал и предал на участник в престъпната група огнестрелно оръжие – 1 брой автомат „Калашников 5/56”, без да има надлежно разрешение.

През пролетта на 2009 г. той е придобил и държал огнестрелно оръжие - ловна пушка със заличени обозначителни белези марка „FABARM” и боеприпаси – 7 броя ловни патрони, без да има надлежно разрешение.

 През юни 2009 г. Светослав Пасев е придобил, държал и предал на друг участник в престъпната група огнестрелно оръжие – 1 брой пистолет и 7 броя боеприпаси – бойни патрони, без да има надлежно разрешение.

Светослав Пасев се призна за виновен и каза, че доброволно е подписал споразумението с прокуратурата. Той разбира, че то има последствията на влязла в сила присъда и се отказва от разглеждане на делото по общия ред.

Светослав Пасев е от Добрич, има средно образование, не е женен, не е осъждан.

 

28-годишният Сейнур Б. Ефраим ще изтърпи наказание от четири години лишаване от свобода при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип. Той е признат за виновен за три престъпления. През периода от месец януари 2009 г. до 15.12.2009 г. в гр. Добрич, той е участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Светослав Пасев, с още 9 участници, която е въоръжена, създадена с користна цел и да върши престъпления незаконно носене на оръжие и разпространение на наркотици. На 1 срещу 2 септември 2009 г. в гр. Добрич, Сейнур Ефраим в съучастие като помагач със Светослав Пасев, Георги Г. и Денис Георгиев, е запалил къща на значителна стойност – 4 344 лв., собственост на двама добричлии, като пожарът е представлявал опасност за живата на собствениците. През месец юни 2009 г. той е държал огнестрелно оръжие – пистолет и боеприпаси – 7 бойни патрони, без да има надлежно разрешително.

Сейнур Ефраим има основно образование, не е женен, осъждан е.

 

28-годишният Десислав Кр. Камбуров ще изтърпи наказание 3 години лишаване от свобода при първоначален общ затворнически режим в затворническо общежитие от открит тип и ще заплати глоба от 5 хил. лв.

Той е признат за виновен за три престъпления. През периода месец януари 2009 г. до 15.12.2009 г. в гр. Добрич е участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Светослав Пасев, с още 9 участници. През пролетта на 2009 г. в гр. Добрич той е придобил и държал взрив – самоделно взривно устнойство, без да има надлежно разрешение. На 08.03.2010 г. в гр. Добрич без надлежно разрешение е придобил и държал високорискови наркотични вещества – 19,474 гр. амфетамин и 2,851 гр. хероин на обща стойност 769,32 лв.

Съдът групира наложените на Десислав Камбуров наказания по тази и по присъда от 2009 г..

Десислав Камбуров има основно образование, не е женен, не работи, осъждан е.

 

Ивайло К. Костадинов на 24 години, ще изтърпи наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Той бе признат за виновен, че през периода месец януари 2009 г. до 15.12.2009 г. в гр. Добрич е участвал в организирана престъпна група, образувана и ръководена от Светослав Пасев, с още 9 участници. Съдът групира наложеното на Костадинов наказание от 1 година и 6 месеца лишаване от свобода по присъда от март 2010 г. и определя, той да изтърпи по-тежкото от двете.

Ивайло Костадинов има средно образование, не е женен, осъждан е.

 

18-годишният Денис Д. Георгиев получи условно наказание от 1 година лишаване от свобода с 3 години изпитателен срок.

Той бе признат за виновен за това, че на 1 срещу 02 септември 2009 г. в гр. Добрич като непълнолетен, но след като е разбирал свойството и значението на извършеното и е могъл да ръководи постъпките си, в съучастие като извършител със Светослав Пасев,  Сейнур Ефраим и Георги Г. е запалил сграда – къща на значителна стойност – 4244 лв., собственост на двама добричлии, като пожарът е представлявал опасност за живота им.

Денис Георгиев има основно образование и е ученик, не е женен, не работи, не е осъждан.

 

Добричкият окръжен съд установи, че петте споразумения не противоречат на закона и морала, одобри ги и прекрати наказателното производство срещу подсъдимите.

Определенията на Добричкия окръжен съд не подлежат на обжалване и протест.

 

17.12.2010 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд
 


Сходни връзки

Наказание 5 години и 6 месеца затвор ще изтърпи ръководител на въоръжена престъпна група | 2 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Наказание 5 години и 6 месеца затвор ще изтърпи ръководител на въоръжена престъпна група
Автор: Anonymous да 2010-12-17 @ 16:24 EET
Само за това ли го съдят? А колко народ е потърпевш от този престъпник?
Наказание 5 години и 6 месеца затвор ще изтърпи ръководител на въоръжена престъпна група
Автор: Anonymous да 2010-12-18 @ 18:13 EET
samo  5.6 za sefa  na dobrich kalnika  xa  xa  xa. a negovite magazini  kalnika ima imoti za 1000000 k1de e ku6lev

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди