изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:55 EEST
Виена удивена от новия медиен цар у нас    
Новини Вестта, че Карл Хабсбург-Лотринген, внук на австрийския император, ще се изявява като медиен цар в България, предизвика удивление във Виена - пише в. "Зюддойче Цайтунг".  Съвместно с основана едва във вторник тази седмица смесена европейска фирма 49-годишният Карл закупи значимото медийно наследство на концерна ВАЦ в Българи, припомня Дойче Веле. Карл Хабсбург е считан от австрийците за прототип на едно едва ли не трагично развитие - за тях той е символ на упадъка на великите имена с течение на поколенията. При това бившият военен летец Хабсбург е предизвиквал общественото внимание с по-скоро дребни афери.

Карл е роден през януари 1961 г. в горно-баварския град Щарнберг, когато членовете на фамилията Хабсбург още нямат правото да посещават Австрия, тъй като не са се отказали от престола. От 2007 г. насам той е официално глава на някогашната императорска династия. Като австриец Карл Хабсбург няма правото да носи частицата фон пред фамилното име. Това е забранено със закон в алпийската република. За разлика от баща му Ото фон Хабсбург, който е германски гражданин и може да използва частицата "фон" към гражданското си име.

От 1996 до 1999 г. е евродепутат от Австрийската народна партия. За предизборната му кампания са заплатени средства от християнската хуманитарна организация "Уърлд Вижън". Той  е една от движещите сили за струвалото много труд и пари обявяване за блажен на дядо си Карл Първи - фанатичен християнин и последен император на дунавската монархия. Сега Карл се занимава и с обявяването му за светец. Верността си към църквата Карл Хабсбург доказва също и с ожесточената си кампания срещу хапчетата за помятане "Мифегин", които нарича "смъртно наказание за неродените".

Карл Хабсбург, който отскоро има малък дял от една телевизия в България, има и друг телевизионен опит - за кратко време, преди да претърпи провал, е водещ на едно телевизионно състезание, излъчвано по австрийската обществена телевизия ОRF. Сега Карл ще се изявява най-вече в България - като новия булеварден цар на страната. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Виена удивена от новия медиен цар у нас | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди