изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:58 EEST
19-годишен под домашен арест заради кражби    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд измени в домашен арест наложената на 19-годишния Васил Д. В. от Районен съд – Добрич мярка за неотклонение задържане под стража. Младежът е обвиняем по досъдебно производство за това, че на 8 и 9 декември 2010 г. от магазин за хранителни стоки в централната част на гр. Добрич при условията на продължавано престъпление е отнел чужди движими вещи –

          

             3 бутилки уиски от 1 литър от владението на търговския обект. На 09.12.2010 г. той е отнел и дамска чанта с мобилен телефон със СИМ – карта, документи, лични вещи и сумата от 39 лв. с намерение да ги присвои.

            Представителят на Окръжна прокуратура – Добрич, пледира, че от събраните в досъдебното производство материали може да се направи обосновано предположение, че Васил В. е извършил деянията, за които е привлечен да отговаря. Всички те са сторени през месец декември, което говори за интензивна престъпна дейност. Младежът не е осъждан, но срещу него се водят още 4 досъдебни производства и от това може да се направи извод, че съществува реална опасност той да се укрие, за да избегне наказателната отговорност.

            Адвокатът на Васил В. поиска прокуратурата да обедини всички досъдебни производства срещу подзащитния му в едно. Защитникът посочи, че той е признал какво е извършил, а престоят му в ареста вече му е показал, че не  може да продължава да живее по този начин.

            В последната си дума Васил В. призна, че има проблем, заради зависимостта му от наркотици. Той смята, че е преодолял тази зависимост, защото от месец не бил вземал дрога. Той работел и учел, и не му стигали парите. Младежът изрази съжаление за случилото се. 

            Васил В. има основно образование, не е женен, безработен е, неосъждан.

            Определението на Добричкия окръжен съд не може да бъде обжалвано или протестирано.

 

20.12.2010 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

19-годишен под домашен арест заради кражби | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.24 секунди