изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:06 EEST
Добричкият окръжен съд върна на прокуратурата трето дело срещу контрольор на пътни такси    
Ред и сигурностДобричкият окръжен съд прекрати съдебното производство срещу 42-годишния Илиян И. Ст. – контрольор на пътни такси, и го върна на прокуратурата за отстраняване на процесуални нарушения. Срещу Илиян Ст. е повдигнато обвинение за това, че в качеството си на длъжностно лице – контрольор към Управление „Пътни такси и разрешителни” при условията на продължавано престъпление през периода 01.06.2006 г. – 31.08.2006 г. е пропуснал в Република България през ГКПП Кардам, без да събере винетни такси и да издаде квитанции, 547 пътни превозни средства с чуждестранна регистрация и от това са настъпили значителни вредни последици в размер на 23 558,98 лв. за държавата.

 

Днес съдът изслуша и прие съдебно-икономическата експертиза, според която причинената от него щета е в размер на 17 644,55 лв.

Съдът констатира, че е допуснато отстранимо съществено нарушение на процесуалните правила, довело до ограничаване на правото на защита на подсъдимия. В хода на делото съдът набра множество доказателства по съществото на повдигнатото на Илиян Ст. обвинение и назначи и прие допълнителна експертиза за посочената в обвинителния акт щета. Независимо от това, съдът намира, че е необходимо по несъмнен начин да се съберат доказателства за автомобилите, които не са имали валутен стикер и не са таксувани от подсъдимия.

 

20.12.2010 г.                                            Пресслужба Добрички окръжен съд

 


Сходни връзки

Добричкият окръжен съд върна на прокуратурата трето дело срещу контрольор на пътни такси | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.14 секунди