изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 21:02 EEST
Бойко хвали ДПС, казва новите назначения по Коледа    
Политика  „Всяка партия би трябвало да каже същото. Ако попитат ГЕРБ биха ли подкрепяли политика на друга партия в името на държавата, какво да кажем: Не, защото сме опозиция или го предлага друг, няма да го подкрепим. Така, че това е нормално всяка партия да обяви подобно нещо".

Това коментира премиерът Бойко Борисов по повод позицията на ДПС - хората на Ахмед Доган заявиха подкрепата си за управляващите по ключови въпроси. Министър-председателят припомни, че преди изборите многократно е заявявал, че подкрепя Сергей Станишев заради стремежа България да влезе в еврозоната, в страната да има фискална дисциплина и борба със сивия сектор.

Борисов потвърди, че е разписал оставките на министър Божидар Димитров и зам.-министър Павлин Димитров, които са му на бюрото. Хората, които ще ги сменят на постовете им обаче, ще станат ясни след завръщането му от Ливан по Коледа.

Премиерът не коментира спрягания за евентуален приемник на Божидар Димитров Росен Иванов, който е председател на Държавната агенция на българите в чужбина. занапред обаче ще има министър без портфейл.

„В четвъртък ще внесем на Министерски съвет желанието си да искаме от президента да отстрани тези посланици, които „сме назначили ние", обяви още министър-председателят.

Подкрепяме кабинета за скандала "ДС" и за реформите, обяви по-рано сутринта зам.-председателят на ДПС Камен Костадинов.

Помолен за коментар относно искането за разсекретяване на СРС-та на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов, Борисов отвърна: „Мога да кажа само, че други освен Танов, когато са получавали сигнал и от други министерства – министри и зам.-министри, незабавно се провеждат мероприятия по тях, за да се установи всякаква съпричастност към този сигнал, дали има нещо в него вярно”.

Нямало статистика колко често такива сигнали се оказват „опит за очерняне”. Той допълни, че като министър-председател е длъжен веднага да възложи проверка, за да не се заподозре, че прикрива някого. / http://www.blitz.bg

ДПС удря рамо на ГЕРБ срещу Първанов

Подкрепяме кабинета за скандала "ДС" и за реформите, обяви Камен Костадинов

ДПС смята, че административната лустрация на хора с принадлежност към ДС е тотално закъсняла, но ако управляващите се наемат все пак да я осъществят, то ще получат подкрепата на движението под условието: "Ако се каже А, да се каже и Я!

Това заяви заместникът на Ахмед Доган Камен Костадинов в сутрешния блок на TV7. "Ние ще настояваме, ако има лустрация, то тя да бъде до дъно - до партийния секретар и до кадровия офицер, а не избирателна с изваждане на някой, който е неудобен, пред скоби", заяви той.

Костадинов припомни, че приетият от Тройната коалиция закон с активното участие на БСП действа вече 4 г., но никой не се е възползвал от записаната възможност в него при случаи, засягащи националната сигурност, както е с посланиците, те да бъдат оттеглени засекретено.

Според заместника на Доган е могло през този период те просто да бъдат пенсионирани тихо и мирно. Той изрази недоумението си от факта, че вместо това, назначаването на такива хора е продължило през това време. Скандалът с посланиците беше предизвестен, смятат в ДПС. Камен Костадинов подчерта позицията на движението, че е за оттеглянето на вече огласените и апелира към президента Георги

Първанов да подпише указа за отзоваването им, въпреки че той е категорично против.

"ДПС ще гласува с ГЕРБ, когато става въпрос за прокарване на необходимите на страната и дълго отлагани реформи с ясното съзнание за високата политическа цена, която се заплаща в такива случаи",добави Костадинов. Той обаче беше категоричен, че ДПС остава твърдо в опозиция и заявката му за подкрепа на ГЕРБ не означава, че иска министерски постове. "Няма никаква задкулисна комуникация и никакви задкулисни договорки с ГЕРБ", подчерта Костадинов. /БЛИЦ http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Бойко хвали ДПС, казва новите назначения по Коледа | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди