изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 04:33 EEST
АЛЕКС ОБЕДИНИ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ    
КоледаЗа първи път от четири години насам щастието ще влезе на Коледа в едно добричко семейство.


И звездата на надеждата ще грее в сърцата на 11-годишния Мирослав и родителите му Стела и Илиян Илиеви. Защото съдбата на по-малкото дете в семейството - 4-годишната Александра Маркова, трогна добричлии, а и жителите на цялата Добричка област. И безброй добри хора протегнаха ръка на Алекс и показаха, че добротата и съпричастността към чуждата болка могат само да обединяват.
Изключително успешен бе стартът на благотворителната кампания "Да протегнем на Алекс ръка!", чиято цел е набиране на средства за лечението в Израел на малката Александра. Тя е подкрепена от община Добрич и всички добрички медии - в. "Нова добруджанска трибуна", в. "Добруджанска трибуна", радио "Добруджа", "Дарик радио", телевизия "Добруджа", Добрич.инфо, Добрич он-лайн. Още на първия концерт - с участието на деца-таланти от Добрич и Румънеца и Енчев, добричлии приеха присърце съдбата на момиченцето, като дариха 8 000 лева. Жестовете не спряха до тук - макар и не големи, парични суми продължават да постъпват по банковата сметка. Ръка на Алекс подадоха и от общински клуб "К 7", които на своя проява събраха 70 лева, състав за стари градски шлагери" - 450 лева, Общинският съвет на БСП - 247 лева... А фирмите, които помагат при организацията на проявите, са многобройни...
Истинска лавина от сурвакници, картички и други коледни и новогодишни сувенири залива организаторите на инициативата, която в момента се провежда сред училищата в Добричка област. Сътвореното от детските ръце ще бъде продавано на базар в навечерието на Нова година, а имената на децата-дарители ще бъдат вписани в профила на кампанията "Да протегнем на Алекс ръка!" във Фейсбук. Коледни красоти вече даряват не само от училищата и детските градини в Добрич, но и от цялата област - Шабла, село Сенокос... В момента тече организацията на втория благотворителен концерт - с участието на добричките Мюзик айдъли Кремена Димитрова, Дамян Попов, Гергана Коева, Валентина Димитрова и Мария Попова. Младите певци с готовност откликнаха на поканата да пеят за Александра. Концертът ще е на 27 декември от 18.30 часа в Органовата зала. Заповядайте!
"Не вярвам, че това се случва на мен, на моето семейство, за моето дете!" - споделя развълнувана майката на Алекс Стела Илиева. Тя благодари от сърце на всички добри хора, които протягат ръка на дъщеря й. "На Коледа стават чудеса! Вярвам, че чудо ще стане и с Александра" - уверена е майка й.
До момента набраната сума за лечението на детето в Израел е 8 913 лева.
Банковата сметка на Алекс е:
IBAN сметка: BG29UNCR70001502098286, BIC: UNCRBGSF, УниКредит Булбанк - клон Добрич.


 


Сходни връзки

АЛЕКС ОБЕДИНИ ДОБРИЧКА ОБЛАСТ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди