изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 16:58 EEST
Парламентът блокира, отлага закони за догодина    
Парламент

Караници в ГЕРБ между депутати и министърката на правосъдието Маргарита Попова за атестирането на магистратите отложиха за догодина закона за съдебната власт. Това се случи още в началото на заседанието на парламента вчера и така на практика бе обезсмислен денонощният маратон на депутатите, които гласуваха в понеделник цял ден параграфи от проекта.



Отлагането на съдебния закон повлече след себе си и свързаните с него промени в НПК - тяхното гледане също остана за след 1 януари. Когато парламентарната шефка Цецка Цачева обяви, че се преминава към следващата точка - поправките в закона за пощенските услуги, я постигна следваща беда. Първо нямаше кой да го докладва. Шефът на парламентарната комисия по съобщения Иван Вълков (ГЕРБ) обаче се оказа пъргав и се яви в залата. Но без проектозакон. И взе този на Цачева. А аз по какво ще следя дебатите, възмути се тя и даде 15 минути почивка, докато се намери екземпляр и за нея.

Около 12 ч Народното събрание отново спря работа - блокира системата за гласуване. Цачева пак бе принудена да даде 15 минути почивка, за да могат техниците да я рестартират.

Без засечки обаче мина рано сутринта гласуването на депутатската ваканция. Деветнадесет дена - от 23 декември до 10 януари включително, ще почиват депутатите за Коледа и Нова година. Такова бе предложението на Цачева. То сложи край на безпокойствата, които два дена обикаляха кулоарите, че ще се работи и на 27 и 28 декември, за да се навакса с параграфите от съдебния закон и Изборния кодекс (до който все пак се стигна вчера по-късно следобед - виж по-долу).

Двама от избраниците - Петър Курумбашев и Рамадан Аталай, гласуваха против 19-дневната ваканция, защото смятат, че Народното събрание трябва да работи между Коледа и Нова година. http://www.trud.bg

 


Сходни връзки

Парламентът блокира, отлага закони за догодина | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди