изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 14:11 EEST
Електронното гласуване ще бъде въведено пробно през 2011 г., решиха депутатите    
ПарламентСофия. Електронното гласуване ще бъде въведено пробно през 2011 г., предаде репортер на Агенция „Фокус”. Депутатите приеха и текстовете за електронното гласуване, което през 2011 година ще бъде въведено пробно. Според предвидените текстове то ще бъде въведено в до пет избирателни секции в страната и в до пет - извън страната. Избирателните секции, в които ще бъде въведено пробното електронно гласуване ще бъдат определяни от Централната избирателна комисия.

Право да гласуват по електронен път имат избирателите, които предварително са заявили това на специално подготвената интернет страница на ЦИК. Не по-късно от пет дни от датата на насрочване на изборите ЦИК открива интернет страница за предоставяне на информация във връзка с изборите и гласуването по електронен път чрез интернет. Според приетия текст при гласуването по интернет гласоподавателят ще се идентифицира по начин, който позволява уникално разпознаване на лицето.
Депутатите приеха при предсрочно прекратяване на пълномощията на мажоритарно избран народен представител, издигнат от едномандатен избирателен район от партия или коалиция, ЦИК обявява за народен представител следващия в листата на същата партия или коалиция от партии кандидат от съответния многомандатен район.
Десислава АНТОВА
 


Сходни връзки

Електронното гласуване ще бъде въведено пробно през 2011 г., решиха депутатите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.09 секунди