изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 07:55 EEST
Цветанов се извини за случая ”Горна Оряховица”    
Политика

Цветан Цветанов заяви, че пред депутатите на 3 декември не е произнасял присъди, а само е прочел разговорите между лекарите в болницата в Горна Оряховица. Пред журналисти вътрешният министър посочи, че ако народните представители му бяха дали възможност да се изкаже от парламентарната трибуна, щеше да отправи извинения към всички лекари, които са се почувствали засегнати от думите му. 



Преди по-малко от месец полицията във Велико Търново обяви, че лекари от Горна Оряховица са допуснали новородено да умре и да го укрили във фризер. За кратко бяха задържани четирима лекари. Министърът на вътрешните работи разсекрети разговори между тях, записани с подслушване и диалозите шокираха обществото.

Заради липса на кворум днес беше закрито последното за тази година пленарно заседание, съобщи БТА. При поименната проверка, поискана от левицата, в залата бяха 111 депутати при необходими 121. По тази причина не беше изслушан и министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по случая "Горна Оряховица". Той пристигна в НС около 18.00 часа, но не поиска думата до прекратяването на заседанието. Председателят на парламента Цецка Цачева отбеляза, че не се е стигнало до изслушване не по негова вина. 

На вчерашното и днешното заседание на Народното събрание Синята коалиция, левицата, ДПС и независимите депутати от РЗС настояваха Цветанов да дойде в парламента и да прочете пред депутатите медицинската експертиза така, както в началото на месеца е огласил разговорите на лекарите, записани чрез СРС-та.

Вече след закриването на сесията вътрешният министър заяви в кулоарите на парламента, че ако е бил изслушан, би се извинил на лекарите. "Аз пак искам да отправя едно голямо извинение към всички честни, трудолюбиви доктори, защото във всяка една професия има много повече стойностни хора, които са помогнали на много български граждани", заяви Цветанов, цитиран от БГНЕС.
"Раждането и появяването на това дете на белия свят, всъщност, никъде не е регистрирано в дневниците на болницата. Всичко, което правим е да съберем доказателства, а прокуратурата ще вземе своето решение", каза Цветанов. Той поясни, че е разсекретил разговорите, тъй като по случая са били направени различни коментари, които нямали нищо общо с истината. http://dnes.dir.bg/

Георги Първанов за скандала с агентите на ДС, за отношенията му с Бойко Борисов и по други актуални теми

 


Сходни връзки

Цветанов се извини за случая ”Горна Оряховица” | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Цветанов се извини за случая ”Горна Оряховица”
Автор: Anonymous да 2010-12-23 @ 11:07 EET
А той за какъв чеп стоя там  от 18ч.
Циркаджии.


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.17 секунди