изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:10 EEST
Политолози: Само със скандали не се управлява    
ПолитикаОсновният проблем на кабинета е ефективността на управление – не вече в такава степен корупцията и злоупотребата с власт. Това заяви политологът Огнян Минчев пред bTV. Той допълни, че ако дойде средата на 2011 година и продължаваме да слушаме празните приказки на финансовия министър, това ще означава задълбочаване на кризата в управлението.



Към неговото мнение се присъедини и социологът Цветозар Томов. Според него е необходима смяна на политиката. "Ако не успеят да увеличат приходите в бюджета, ако не престанат да търсят само силови решения на публични проблеми, те нямат шанс като правителство", категоричен бе той.

Експертът коментира изобилието от скандали в държавата през последната година не само от негативна гледна точка: "Нека да има скандали. Но нека от време на време да си говорим и за по-стратегическите неща в правителството".

Огнян Минчев пък определи скандалите като свидетелство за безправова държава. "У нас правото много трудно си пробива път. Елементите на поведение на лица с публични позиции са в много лошо състояние", обясни той.

По думите му похвално е, че премиерът се разделя с тези, за които има свидетелства, че се отклоняват от нормите на публично поведение, но трябва да има и гаранции – законодателни и практически, които да не допускат тези неща да се случват изобщо. "Имаме проблем, свързан с лошото функциониране на институциите, в които вече е трудно да се направи границата между легитимно и нелегитимно поведение", допълни политологът.

По думите му производството на скандали е и стратегия за отклоняване на вниманието на хората от съществените неща в управлението, за "омаскаряване" на опонентите.

Въпросa за агентурното минало на част от посланиците и консулите на страната Цветозар Томов коментира така: "България трябваше да избере или разкриването на всички досиета, или пълното им затваряне. Селективното им вадене е средство за политически шантаж. Това е и най-лошият вариант, който беше избран".

За идващите президентски избори експертите са на мнение, че ще има борба между два типажа – този на днешния управленец, фигура от типа на Бойко Борисов, и неговия антипод. Според тях кандидатурите и на ГЕРБ, и на опозиция ще бъдат издигнати в последния момент. http://www.dnes.bg

Станете ни приятел
във Facebook


 


Сходни връзки

Политолози: Само със скандали не се управлява | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.16 секунди