изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 20:51 EEST
НЕГОДУВАНИЕ И ПОДПИСКА НА ПАЗАРА    
НовиниПротестна подписка са внесли вчера в общината в Добрич търговци на щандове за промишлени стоки на централния пазар.

НДТ научи, че те негодуват, тъй като в последните дни на миналата година им е бил поставен срок да напуснат работните си места до вчера - 3 януари.
НДТ потърси за коментар директора на общинското предприятие „Общински пазари” Георги Кирилов. Той каза: ”Чувам, че има подписка за нещо, но тя още не е дошла при мен. Считам, че редно би било, щом някой има някакви притеснения, да се свърже с мен.” Г. Кирилов обясни, че по негова информация негодуванието се дължи на това, че предишният стопанин на централния пазар, а именно ПФК „Добруджа”, не е уведомил наемателите, че от 1 януари т.г. техните отношения ще са с общинското предприятие като наемодател, а неговият предмет на дейност на централния пазар е търговия с плодове и зеленчуци, обясни Г. Кирилов. Той припомни, че през юни м.г. Общинският съвет реши да се открие процедура по ликвидация на ПФК „Добруджа” от 1 януари 2011 г., а с решение от септември няколко от обектите, стопанисвани от ПФК „Добруджа”, сред които централния кооперативен пазар, Центъра за пазарна търговия и паркинга, се предоставят за управление на общинското предприятие „Общински пазари”. Съгласно предмета на дейност на дружеството, на централния пазар, то трябва да извършва търговия с плод и зеленчук. Според г-н Кирилов, предишният стопанин на имота е трябвало да информира търговците за това. „Ние не сме тръгнали срещу хората, да им съсипваме бизнеса, не сме им душмани”, обясни Георги Кирилов. И добави, че предлага на негодуващите търговци да депозират писмо с искане за гратисен период, което той да внесе в общината. 
 


Сходни връзки

НЕГОДУВАНИЕ И ПОДПИСКА НА ПАЗАРА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.52 секунди