изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 11:10 EEST
АССА-М: Ако изборите са днес - ГЕРБ печели 22%    
ОбществоПодкрепата за ГЕРБ е паднала, но се запазва високият рейтинг на лидера и министър-председател Бойко Борисов, каза социологът Михаил Мирчев, управител на агенция АССА-М пред БНР.  Той посочи, че проучването на агенцията показва и сериозен спад в доверието към правителството. Според него то ще дърпа надолу и рейтинга на премиера, съобщи БГНЕС. Ако изборите за Народно събрание бяха днес, управляващата партия ГЕРБ ще бъде подкрепена от 22 %. БСП печели подкрепата на 11 % от анкетираните, ДПС - на 5 %, "Атака" - на 3,1 %, СДС - на 2,1 %, ДСБ - на 1,7 %. Няма да гласувам са избрали 50 %. Анкетираните са на възраст 18 - 60 години.

За сравнение преди година подкрепа за ГЕРБ са изказали 31 %, за БСП - 11 %, за ДПС - 5,1 %, за "Атака" - 3,9 %, за СДС - 2,1 %, ДСБ - 1,5 %, съобщи "Фокус".

Може да се каже, че правителството навлиза в своята критична година и докъде ще доведе това предстои да се види, прогнозира Мирчев.

"Няма социална позиция Бойко Борисов да бъде атакуван директно от опозицията, защото само 16 процента са категорично неодобряващи неговата личност", каза Михаил Мирчев, цитиран от БТА. Изследването сочи, че премиерът се одобрява категорично от 12 на сто от анкетираните, докато преди година са били 24 на сто, заяви Мирчев. "Подобна беше ситуацията и с бившите премиери Сергей Станишев и Иван Костов", коментира Михаил Мирчев.

Според него резултатът от местните и президентските избори зависи от това дали БСП ще поеме по пътя на разпад или ще се стабилизира - ако се стабилизира, може да стигне по думите му до подкрепа от 14 на сто. По мнението на Мирчев резултатите от изборите за президент и за местна власт са съдбоносни и от тях ще зависи цялото следващо десетилетие.

Не се забелязва особена тревога в българите от проблемите, свързани с икономическата криза, тъй като ние вече 20 години живеем в кризисна ситуация за разлика от страните от Западна Европа, отчита Мирчев. Някои дори печелят от нея на принципа на ловенето в мътна вода.

Сегашната криза в България е тежка и ни връща много назад. Това смятат 66 % от участвалите в проучване на агенция АССА - М в края на четвъртата година от членството на България в Европейския съюз. За сравнение през декември 2009 г. така са смятали 56 % от анкетираните. Според 25 % от запитаните през декември 2010 г. - има криза, но не е много тежка, според 6 % кризата не е тежка, а само така се говори. Според 3 % изобщо няма криза.

Четири години след приемането ни в ЕС около 30% от българите не се чувстват европейци и членове на общността, посочва Михаил Мирчев.
 


Сходни връзки

АССА-М: Ако изборите са днес - ГЕРБ печели 22% | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
АССА-М: Ако изборите са днес - ГЕРБ печели 22%
Автор: Anonymous да 2011-01-10 @ 09:36 EET
Стига със тези статистики и избори. На хората не им е до това. Всеки си гледа неговия джоб.
АССА-М: Ако изборите са днес - ГЕРБ печели 22%
Автор: Anonymous да 2011-01-10 @ 10:49 EET

Джобът обаче зависи от кого избираме и затова трябва да имаме информация за общественото мнение

АССА-М: Ако изборите са днес - ГЕРБ печели 22%
Автор: Anonymous да 2011-01-10 @ 16:44 EET
Прогнозата за Добрич е 90% за ГЕРБ.
АССА-М: Ако изборите са днес - ГЕРБ печели 22%
Автор: Anonymous да 2011-01-10 @ 16:59 EET
не, 135 % ще бъде (ако са същите активистите партийни)

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди