изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 12:44 EEST
Германски дипломат: Борисов е гениален манипулатор    
По света

И все пак Бойко Борисов е най-доброто, което България може да предложи в момента, казва в интервю за Радио Дойче веле бившият втори човек в посолството на Германия в София д-р Клаус Шрамайер



Бойко Борисов е популист и гениален манипулатор, но за момента той е най-доброто, което България може да предложи - казва в интервю за българската редакция на Радио Дойче Веле д-р Клаус Шрамайер, бивш втори човек в посолството на Германия в София. Дълги години той бе консул и заместник-посланик в България, а след това - посланик в Скопие. Продължава да наблюдава и коментира политическия живот у нас.

"Българският парламент се е превърнал в машина за гласуване, направлявана от управляващата партия. Не, това вече не е свободен и суверенен парламент.

Ако например Бойко Борисов се появи загрижен пред парламента и обясни на депутатите си, че казаното от него вчера вече не е валидно и поиска да гласуват точно обратното, то това се прави веднага.

И все пак Бойко Борисов е най-доброто, което България може да предложи в момента. Преди всичко той не е замесен в корупционни или някакви други скандали, което не означава, че е най-подходящият за този пост от гледна точка на произход или образование. Но за момента той, за съжаление, е най-доброто, което България може да предложи.

България не прави изключение от повечето страни на Балканите, където липсват истинските държавници. Не съм убеден, че и Бойко Борисов може да бъде определен като държавник. Ако имаше истински държавници начело на България веднага след промените, днес страната би била друга.

За голямо съжаление тогава в България липсваше такъв държавник, който да има куража да сложи край на комунистическото господство.

Кръглата маса бе първата грешка, защото това не бе разговор между двама равноправни, какъвто бе например случаят в една Полша.

На Кръглата маса в България един срещу друг бяха седнали бившата номенклатура с цялата си мощ и бедната българска опозиция, която в онзи момент не разполагаше нито с копирни машини, нито дори с хартия за печатане на материалите на прохождащата партия СДС.

И в този смисъл Кръглата маса бе един фарс. Друга голяма победа на комунистите бе приемането на конституцията, в която те успяха да циментират юридически своята собственост.

Всичко това са неща, които не трябваше да се случват...

С умерената си позиция и въздържаност д-р Желю Желев само допринесе за това развитие на нещата. Т. нар. "Боянски ливади" бяха истинска катастрофа."

По-нататък журналистът Емилиан Лилов пита по-различни ли са сегашните управници на България, според д-р Шрамайер?

Ето отговорът:

"Бойко Борисов е великолепен пиар. Той е популист, който знае как да въодушевява масите. Още като главен секретар той имаше няколко добри представления в битката с престъпността. Показваше се по телевизията, но това не промени с нищо нещата. Нито едно от 200-те поръчкови убийства не беше разкрито, докато беше главен секретар.

Малко наркотици, малко задържани на митницата стоки, но така и не видяхме разкриване на нито едно от извършените тежки престъпления в България.

В този смисъл Бойко Борисов е един популист, гениален манипулатор, какъвто впрочем бе и царят. Зад това стои склонността на българите да си търсят месия. И това е много опасно". http://www.vesti.bg

 


Сходни връзки

Германски дипломат: Борисов е гениален манипулатор | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди