изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-05-11 @ 08:16 EEST
ТРЯБВА ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ КЛАДЕНЦИТЕ    
НовиниСрокът за регистрация на кладенците за стопански цели е 6 август т.г., напомнят от Басейнова дирекция – Варна.


До този момент са регистрирани общо 2 326 водовземни съоръжения за стопански цели. Едва за 20 от тях (6 за Варненска област, 2 – област Добрич, за Бургаска област – 9 и 3 за Шуменска), собствениците им са се възползвали от удължения срок и са подали нужните документи.
Регистрацията на кладенците за стопански цели се извършва чрез подаване на заявление.  Формулярът може да бъде изтеглен от интернет страницата на Басейнова дирекция – www.bsbd.org или да се получи от офисите: Варна, ул. „Ал. Дякович”33; Бургас, ул. „Филип Кутев” 13 и в Шумен, ул. „Кирил и Методий”  34. Заявленията се подават на място, но могат  да бъдат изпратени и с обратна разписка по пощата.  Към Заявлението е необходимо да се приложат: документ за собственост на имота, в който е разположено водовземното съоръжение; координати, дълбочина, конструкция, оборудване на съоръжението; декларация за годината на неговото изграждане; цел на използваната вода. Трябва да е платена и такса от 250 лв.
От Басейнова дирекция напомнят, че регистрация на кладенци за собствени нужди изтече през 2007 г. В Дирекцията са регистрирани над 55 000 кладенци.
 


Сходни връзки

ТРЯБВА ДА СЕ РЕГИСТРИРАТ КЛАДЕНЦИТЕ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди