изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 08:37 EEST
Меси спечели Златната топка. Шестима испанци в идеалния отбор на 2010 г.    
Спорт Звездата на Барселона Лионел Меси спечели Златната топка за 2010 г. Така аржентинският нападател защити отличието си от 2009 г. По този начин той стана първият след Марко ван Бастен през 1988 и 1989 г., който успява да триумфира с наградата в две поредни години.

Меси изпревари съотборниците си Шави Ернандес и Андрес Иниеста. Повечето специалисти очакваха именно някой от тях да триумфира с отличието заради световната титла на Испания.

Трофеят беше връчен от наставника на каталунския гранд Хосеп Гуардиола.

През годината Меси триумфира с титлата и Суперкупата на Испания. Неговата Аржентина отпадна още на четвъртфиналите на световното първенство след разгром с 0:4 от Германия.

Преди церемонията, самият той не очакваше да спечели отличието. Аржентинският нападател определи съотборниците си като "големите фаворити".

"За мен изминалата година беше отлична, но световното не се разви по начина, по който желаех. Затова мисля, че Иниеста или Шави ще са победители", заяви преди награждаването Меси, но явно той беше фаворитът на гласувалите.

С отличието на аржентинската си звезда, играч на Барселона вече за осми път триумфира с отличието. Досега това са правили шестима различни футболисти на каталунците, като сред тях е и българската звезда Христо Стоичков. 

Очаквано за най-добър треньор беше избран Жозе Моуриньо. Той изведе Интер до исторически требъл - титлите в Шампионската лига и Серия А, както и купата на Италия.

След него останаха Висенте дел Боске, извел Испания до световната титла и наставникът на Барселона Хосеп Гуардиола.

Цели шестима от състава на Испания, триумфирал със световната титла през лятото, попаднаха в идеалния отбор за 2010 г. Това стана на церемонията по връчването на Златната топка, която за втора поредна година отиде в Лионел Меси от Барселона.

Идеалният отбор се избира от световната асоциация на футболистите - ФИФПро.

Шестимата испанци са вратарят Икер Касияс, защитниците Карлес Пуйол и Жерар Пике, халфовете Андрес Иниеста и Шави Ернандес и нападателят Давид Вия.

В идеалната единадесеторка попадат още Лео Меси, португалската звезда Кристиано Роналдо, бразилците от Интер Майкон и Лусио, както и холандската звезда на европейския клубен шампион Уесли Снайдер.

От целия идеален отбор шестима са от Барселона, трима от Интер и двама - от Реал Мадрид.

Ето и разпределението по постове:

Вратар: Икер Касияс

Защитници: Майкон, Жерар Пике, Лусио, Карлес Пуйол

Халфове: Андрес Иниеста, Шави Ернандес, Уелси Снайдер

Нападатели: Кристиано Роналдо, Давид Вия, Лионел Меси.

http://www.sportni.bg

 


Сходни връзки

Меси спечели Златната топка. Шестима испанци в идеалния отбор на 2010 г. | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди