изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:03 EEST
За един ден запечатаха 166 бензиностанции    
Ред и сигурностОбщо 166 обекта за търговия с горива са затворени, защото не са свързани със системата на Националната агенция за приходите. Това съобщи на пресконференция днес изпълнителният директор на НАП Красимир Стефанов, цитиран от БТА. При проверката на бензиностанциите в цялата страна, започнала днес, екипите са открили и запечатали 76 обекта, които работят, без да са свързани със системата на НАП, а 90 бензиностанции не са отворили изобщо. В системата на НАП са регистрирани 2202 обекта.

Предиобед от приходната агенция съобщиха, че само за няколко часа са затворили 40 бензиностанции.

Днес се прави нещо, което 20 години не е правено умишлено, каза по време на пресконференцията министър-председателят Бойко Борисов. Той заяви, че това е струвало огромни усилия на правителството и че в края на всяка седмица през последните месеци е имало съвещание с всички участници в процеса за свързване на бензиностанциите в системата на НАП.

Премиерът допълни, че се регистрират около 30 процента спад в продажбата на горива и това е доказателство за прекъсването именно на нелегалната търговия. Според него поне 100 милиона лева ще бъдат допълнително вкарани в бюджета.

"Досега знайни и незнайни бензиностанции, без фискални апарати, вкарват в цистерните контрабандно гориво, отиват с трактора или с камиона, пълнят на колонката и си заминават – няма касова бележка, няма отчет”, допълни Бойко Борисов, цитиран от "Фокус". Според него цели влакови композиции с контрабандно гориво са влизали от Русе и други пунктове.

Премиерът поздрави НАП, че макар и с половин година закъснение, е реализирала тази стъпка.
„Това е като актуализация на бюджета”, посочи той.

Финансовият министър Симеон Дянков заяви, че до 3-4 месеца ще се сложат датчици върху самите резервоари в бензиностанциитетези, така че да се елиминира контрабандата в този сектор. http://dnes.dir.bg

ДАНЪЧНИ В ДОБРИЧ ЗАТВОРИХА 8 БЕНЗИНОСТАНЦИИ

 


Сходни връзки

За един ден запечатаха 166 бензиностанции | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди