изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 09:20 EEST
ПРЕДЛАГАТ ПО-НИСЪК ТУРИСТИЧЕСКИ ДАНЪК В БАЛЧИК    
ТуризъмПо-нисък размер на туристическия данък ще внесе за предстоящото заседание на Общинския съвет в Балчик кметският екип, съобщи кметът Николай Ангелов.

 Предложението е размерът на новият туристически данък да бъде между 0.30 и 0.50 лева за нощувка в зависимост от категорията. Така за леглова база от категории една и две звезди данъкът ще е в размер на 30 стотинки на ден на човек, за три звезди – 40 ст., а за четири и пет звезди – 50 стотинки. Целта е с по-ниския размер на туристическия данък да не се утежнява бизнесът и общината да го подпомага да продължи развитието си в кризисната ситуация. Разчетите сочат, че дори и при тези стойности, хазната няма да бъде ощетена и постъпленията дори ще са малко над досегашните. Още повече, че по силата на новия закон за туристическия данък хотелиерите са длъжни да внесат в хазната данък за заетост на 30 % от легловата си база.
Досега туристическата такса, която се плащаше за хотелите в общината, бе от 0.70 до 2 лева за човек на ден според категорията на хотела. Постъпленията от този налог за 2010 година са около 800 000 лева. Ако местният парламент на Балчик приеме предложението на кметския екип, се очаква да се съберат през 2011 година най-малко 1 000 000 лева приходи, заяви Николай Ангелов.
 


Сходни връзки

ПРЕДЛАГАТ ПО-НИСЪК ТУРИСТИЧЕСКИ ДАНЪК В БАЛЧИК | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 2.08 секунди