изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:00 EEST
„ДОБРУДЖАНСКИ ХЛЯБ”: ХЛЯБ „ВИТА СИЛУЕТ” СЪДЪРЖА ОБОЗНАЧЕНИТЕ ФИБРИ    
ИкономикаКрупният хлебопроизводител излезе с официално становище във връзка с изнесената преди дни от асоциация „Активни потребители” информация, че производителите мамят потребителите със съдържанието на фибри в продуктите. В становището на дружеството се казва:


„Във връзка с изнесените в медийното пространство твърдения, че в хляб “Вита Силует с пшеничен зародиш” не се съдържат отбелязаните върху опаковката 12.03 % влакнини (фибри), а 3.18 %, ние от “Добруджански хляб” АД държим да изложим нашата позиция: Всички продукти от серия “Вита Силует” са анализирани в акредитирания Национален център за опазване на общественото здраве към Министерство на здравеопазването. Неоспоримите им анализи сочат, че във всеки 100 гр. от продукт “Вита Силует с пшеничен зародиш” се съдържат 12.03 % общи влакнини (разтворими и неразтворими влакнини), колкото именно са отбелязани и на опаковката. Протоколите за извършените анализи са публични и са достъпни на корпоративните сайтове на “Добруджански хляб”АД. Извършеният анализ от SGS е само на неразтворимите влакнини, а не на общото съдържание на влакнини, посочено на нашата опаковка. Не подлагаме под съмнение професионализма на лаборатория  SGS, нито добрите намерения на “Асоциация Активни потребители”, но така изнесените данни са некоректно интерпретирани”. От „Добруджански хляб” заявяват, че са готови да сътрудничат на всички заинтересовани институции за допълнителни въпроси.
 


Сходни връзки

„ДОБРУДЖАНСКИ ХЛЯБ”: ХЛЯБ „ВИТА СИЛУЕТ” СЪДЪРЖА ОБОЗНАЧЕНИТЕ ФИБРИ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.13 секунди