изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 06:38 EEST
ЩЕ ИЗГРАЖДАТ ЦЕНТРОВЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ    
НовиниБъдещото изграждане на центрове за настаняване на деца от семеен тип с европейско финансиране е било обсъдено на среща миналата седмица, в която е участвала и зам.-кметът на Добрич Камелия Койчева.

Тя обясни, че такива центрове предстои, според областната стратегия, да се изграждат в Добрич, Крушари и Балчик. В Добрич, където вече има изградени три центъра за настаняване от семеен тип, предстои да се изградят нови 3 центъра. Финансирането ще е от 250 хиляди евро за всеки от обектите. Предвижда се общините да бъдат разделени на две групи при кандидатстването. Първите ще депозират проектите си до юни, а вторите – до края на годината. Предвижда се община Добрич да изготви проекта си и да го представи до средата на годината.
Предвижда се 24 месеца да продължи реализацията на проектите, а стартирането на социалната услуга да започне след това като финансирането ще е по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.
 


Сходни връзки

ЩЕ ИЗГРАЖДАТ ЦЕНТРОВЕ ОТ СЕМЕЕН ТИП ЗА ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди