изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 19:37 EEST
Алексей Петров: Борисов трябва да махне Цветанов    
Политика

Трябва да се предприемат спешни мерки за прекратяването на този скандал, защото той нанася непоправими удари върху репутацията на държавата, което застрашава националната сигурност.  Своевременно премиерът трябва да отстрани вътрешния министър Цветан Цветанов, за да започне оттук нататък работата на институциите по-тихо. Това заяви пред Канал 3 Алексей Петров, съобщи КРОСС.



Като втора мярка Петров посочи: „Веднага могат да се изградят междуинституционални автономни групи и те да бъдат насочени към една единствена цел - намиране на 2-3 милиарда пари, отклонени от държавната хазната чрез контрабандни канали".

„Няма ги 2-3 млрд. В тези разговори има достатъчно информация да се потърси вина. Засега най-повърхностният анализ насочва към министъра на вътрешните работи. Видно е, че тази междуинституционална координация се осъществява от него. Тази конкуренция, която е била между МВР и ДАНС в едно друго време, е нарушена точно от него - той ги е подчинил, обезличил ги е и по този начин е осъществен контрола", обясни Алексей Петров.

Петров се обърна към всички преки и косвени участници в този безпрецедентен скандал, свързан с контрабандните канали, да проявят загриженост и действия за неговото прекратяване. Този скандал, ако продължи да се развива, ще нанесе тежки удари върху репутацията на държавата и ще подкопае доверието в институциите. По тази причина репутацията е риск номер 1, който започва да се превръща в опасност номер 1 за държавата.

Необходимо е управляващите да предприемат изпреварващи действия, а институциите спешни мерки за изясняване на всичко около тези разговори. Не влагам нищо лично по темата за контрабандните канали, категоричен бе Алексей Петров и добави: „Ограбени са от държавната хазна 2-3 млрд. лв. Трябва да ги намерим. Трябва да накажем виновните".

„До този момент смятам, че има и оздравителен ефект", каза бившата барета. Според него, Цветан Цветанов си е направил ПР с разкриването на трите ТИР-а с контрабандни цигари: „Той може да контролира контрабандата, когато си иска".

Според Петров, ако министърът на вътрешните работи се оттегли или бъде отстранен, всичко ще си дойде на мястото. Факти, че Цветан Цветанов покровителства контрабандата, има много, отбеляза Петров. „Кой може да записва г-н Танов? Частна структура - абсурдно е. Няма частна структура в България, която може да направи този запис", каза Петров.

По думите на Петров, върху Танов е упражняван натиск, като е злоупотребявал със служебно положение на министъра на вътрешните работи. Трябва да се фокусираме върху проблема - къде са парите, кой има вина, категоричен е Петров. Ако тези пари не бяха откраднати, Борисов сега нямаше да казва само „Няма пари за това и за онова".

„Поставих въпроса пред премиера - има ли информация той тези пари къде отиват и тези пари могат ли да бъдат насочени нерегламентирано в изборите, както и да се използват за престъпна дейност, в това число и за тероризъм", каза Петров.

„Алексей Петров нито е взел флашката от някъде, нито пък е пуснал новината в публичното пространство", каза бившата барета. Той предполага, че тези записи са направени от държавните структури. „Смятам, че няма манипулации. Смятам, че трябва час по-скоро да се измести акцентът и да се говори за това как да се разреши проблемът. Смятам, че говоренето, че някакви частни структури записват държавниците, за опасно, каза Петров и добави, че това показва на европейските ни партньори, че сме безпомощни, което е невярно. Не трябва да се спекулира повече, категоричен е той и добави: Какви са мотивите на хората, които са го направили, не мога да гадая.

„Допускам, че става дума за своеобразна форма на протест на служители заради поръчковата работа в МВР", каза бившата барета. Меко казано единственият опонент на Танов е Цветан Цветанов. По думите му, манипулация има само там, където е изчистено името на Цветан Цветанов. Цветанов е трябвало да каже на Борисов, че Танов е подслушван, смята Алексей Петров. Ако за някой има информация, че е изнесъл класифицирана информация от ДАНС, трябва да се озове в затвора, посочи той.

 Разговора между премиера и шефа на митниците за Мишо Бирата, Алексей Петров коментира така: "Този разговор е извън контрабандния скандал. Не зная какви са били аргументите на Борисов да спре акцията на митниците, но при него може да има информация, която да наложи тези негови действия. Но Бойко Борисов няма право да обяснява, че този разговор е манипулиран, защото тогава в ролята на тъпанарите влизаме всички български граждани".

На въпрос дали има вече обвинителен акт срещу него, Петров каза: "Обвинителният ми акт е въпрос на политическо решение, функция на политическата репресия. Трябва политическо решение, което да устройва управляващите в кой момент трябва да ми се внесе обвинителният акт. Допускам, че това ще се случи след едногодишния срок. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Алексей Петров: Борисов трябва да махне Цветанов | 1 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Алексей Петров: Борисов трябва да махне Цветанов
Автор: Anonymous да 2011-01-16 @ 13:10 EET

Ей ти на тоталното подслушване докъде води. ;-)

С любопитство наблюдавам как ще се развие нататък политическия театър. Дано само Майка България не се пръсне под вътрешното налягане на политическия вятър.  :-(


Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.12 секунди