изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 02:28 EEST
АВАНСОВОТО ОБЛАГАНЕ НА ДОХОДИ ОТ НАЕМ С НОВИ ПРАВИЛА    
НовиниАвансово да се плаща данък от наеми, ако те са получени от предприятие или самоосигуряващо се лице предвижда промяна в Закона за  доходите на физическите лица в сила от 01.01.2011 година, съобщават от НАП.

Когато платеца на дохода от наем или друго възмездно предоставяне за ползване на права или имущество е предприятие или самоосигуряващо се лице, размерът на данъка се определя и данъкът се удържа от платеца на дохода при изплащането му. В тези случаи размерът на дължимия авансов данък  е 10 на сто от облагаемият доход. Платецът  ще прави удържането на данъка , като се задължава да го внесе в съответната данъчна служба.  до 10-о число на месеца следващия месец на начисляване на дохода .
Предприятието или самоосигуряващото се лице, изплатили дохода, издава служебна бележка по образец, която предоставя на лицето, придобило дохода.
В закона е предвидена е глоба  от 100 до 500 лева за всяко физическо лице, което не издаде документ за  придобитите доходи, а наказанието е за всеки неиздаден документ.
В случаите когато договорните отношения са между две физически лица остава старият режим на облагане, посочват още от НАП.
 


Сходни връзки

АВАНСОВОТО ОБЛАГАНЕ НА ДОХОДИ ОТ НАЕМ С НОВИ ПРАВИЛА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.83 секунди