изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 01:46 EEST
БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ    
Новини

През почивните дни на територията на ОД на МВР Добрич са регистрирани 8 криминални престъпления.



            -На 16,01,2011г. , в РУП Тервел е получен сигнал, за това че неизвестен извършител е проникнал в стопанска постройка в гр.Тервел и е извършил кражба на монофазен електрожен, медна пръскачка и медна тава. По случая е образувано досъдебно призовдство.

            -На 15,01,2011г. в Първо РУП Добрич е получено съобщение, затова че около 06.30 часа в гр.Добрич, в близост до Младежкия дом две неизвестни лица след нанасяне на побой са отнели мобилен телефон и пари от 20 годишен младеж. След проведени оперативно-издирвателни мероприятия са задържани извършителите на престъплението- Й.Й.-28год. и Н.Б.-18год. Лицата са задържани за срок от 24 часа. По случая се работи в условията на бързо полицейско производство.

-     На 15,01,2011г. във Второ РУП Добрич е получено съобщение, затова че  две лица са направили опит за кражба на около 90 кг. слънчоглед от склада на фирма в с.Дончево. Извършителите Е.Д.-41год и Н.Г.-62 год са задържани за срок от 24 часа. По случая е образувано  досъдебно производство.

            -На 15,01,2011г., след получен сигнал от гражданин, в момент на извършване на кражба на желязо и готварска печка от частен дом в гр.Генерал Тошево, са задържани лицата  Е.А.-22год и С.А.-23год., и двамата от гр.Генерал Тошево. Къщата е необитаема и е собственост на жителка на гр.Добрич.

             Лицата са криминално проявени. Задържани са за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

            -Във връзка с извършваните проверки на кладенци на територията на Област Добрич и намерените през месец юли 2010 г. край с.Сираково, общ.Генерал Тошево кости от човешки скелет е извършена ДНК- експертиза в НИКК София. Експертизата по безспорен начин доказва, че намерените кости са на безследно изчезналия Иван Йорданов Иванов от гр.Добрич. Иван Иванов е в неизвестност от 06.01.2006. г., когато неизвестни лица са го отвлекли пред дома му в гр.Добрич. В изпълнение постановление на Окръжна прокуратура гр. Добрич, костите са върнати на родителите.

            Получен е резултата и от извършената ДНК- експертиза на намерените кости край разклона за с.Одърци, общ.Добричка през м.октомври 2010г. Експертизата е доказала, че намерените кости са на безследно изчезналия през м.юли 2010 г. Венцислав Йорданов от гр.Добрич. Резултатите от експертизата са предявени на родителите на Йорданов.

            По двата случая са назначени необходимите експертизи и се извършват оперативно-издирвателни мероприятия с цел установяване извършителите на престъпленията.

            През 2010 г. от служители на ОД МВР Добрич, със съдействието на служители от Института по психология, НИКК гр.София и ГД “Криминална полиция” са установени 8 безследно изчезнали лица, 7 изчезнали от територията на ОД МВР Добрич и 1 безследно изчезнало лице от територията на ОД МВР Хасково.

 

През денонощията на територията на областта няма ПТП.

 

            Възникнали са 6 пожара, от които 4 са с нанесени материални щети.

 


Сходни връзки

БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР - ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.06 секунди