изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 15:14 EEST
94 ПРЕДПИСАНИЯ НА ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕ ИЗДАДЕ РИОКОЗ    
Здраве151 инспекции в заведения за обществено хранене в Добричка област са извършили специалисти от РИОКОЗ от 5 до 17 януари, съобщиха от здравната инспекция.


Те са във връзка със спазването на на Наредбата за условията и реда, при които се допуска тютюнопушене в закрити обществени места и в сградите с обособени работни места. За установени несъответствия са издадени 94 предписания, съставени са 4 акта за административни нарушения.
За периода на телефона на дежурния здравен инспектор са постъпили 11 сигнала от граждани за нарушения на наредбата. Към момента са проверени 6 обекта, визирани в жалбите, като в 4 от тях не са установени нарушения, а 2 от жалбите са основателни. Най-често констатирани несъответствия са липса на задължителните маркировки, допускане на тютюнопушене в определени видове заведения за хранене, които не са упоменати във видовете обществени места, в които се допуска по изключение тютюнопушене. При някои от инспекциите не са представени протоколи от акредитирана лаборатория за измерване ефективността на вентилацията в помещенията, в които се допуска тютюнопушене.
Проверките по спазване на изискванията на наредбата продължават. НДТ


 


Сходни връзки

94 ПРЕДПИСАНИЯ НА ЗАВЕДЕНИЯ ЗА ТЮТЮНОПУШЕНЕ ИЗДАДЕ РИОКОЗ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.08 секунди