изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 06:53 EEST
ЗА 90 СИ РОЖДЕН ДЕН ДЪЛГОЛЕТНИЦА ПОЖЕЛАЛА СРЕЩА С КМЕТА    
НовиниКато подарък за 90-ия си рожден ден дълголетницата Елена Дончева пожелала среща с кмета на Добрич.

В деня, когато г-жа Дончева навърши 90 години тя бе приета от Детелина Николова, която я посрещна с цветя и добруджанска погача. Рожденичката пък й подари специално изработено мильо и четирилистна детелина, както и своята рецепта за дълголетие.
Баба Елена е родена в габровското село Кметовци. Израснала е в Търговище, а в Шумен е учила за детска учителка. Преместила се при брат си в добруджанското село Ведрина, след което се омъжила в Добрич. В последните 20 години от трудовия си стаж е работила като детска учителка. Започнала в ЦДГ №1, където възпитавала по 40 деца. „Имам много хубави впечатления. Децата бяха много възпитани”, спомня си днес бившата детска учителка. Тя е работила и в 4-та детска градина, където е била и заместник-директор. Споделя, че от малка много обичала децата. Когато се разхождала с майка си, винаги отивала да помилва децата, които срещат. Сега тя има и свои две дъщери, четири внука и един правнук на 11 месеца, когото още не е виждала, но се надява през лятото да го доведат в Добрич.
Развълнуваната баба Елена сподели, че не спазва специален диетичен режим, а като по-малка заедно със своя брат си е хапвала ягоди в изобилие. Тя каза още, че не обича много месо, хапва предимно пилешко и агнешко. Закусва юфка, макарони, яйца и кашкавал. Определя своето дълголетие като генетична черта. Нейният прадядо е починал на 103 години и то след като са започнали да му поникват нови зъби. За своето ежедневие допълва, че нейната страст е четенето и не ползва очила. Освен местните вестници, чете национални ежедневници, издания за третата възраст и много други. Не използва очила дори и като гледа телевизия.
Бившата детска учителка благодари на Детелина Николова за всичко, което е направила за Добрич, за красивия Градски парк, в който много обича да се разхожда.
90-годишната жена заяви още, че е спокойна и уверена в себе си, оптимист е и вярва в по-доброто бъдеще.
 


Сходни връзки

ЗА 90 СИ РОЖДЕН ДЕН ДЪЛГОЛЕТНИЦА ПОЖЕЛАЛА СРЕЩА С КМЕТА | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди