изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-27 @ 03:15 EEST
С ДВА НОВИ ПРОЕКТА ПО „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ” КАНДИДАТСТВА ДОБРИЧ    
НовиниОбщина Добрич подготвя два нови проекта, с които ще кандидатства по проект “Красива България” 2011 г., въпреки ограничените средства, с които програмата разполага за финансиране, съобщи вчера кметът Детелина Николова.

Едната от мерките позволява на общините да кандидатстват за изграждане  или ремонт на обекти на спорта, отдиха и озеленяването, включително детски площадки и прилежащите им пространства. Другата мярка е за реконструкция на действащи социални домове за деца, лишени от родителски грижи, деца и възрастни с умствена изостаналост, физически увреждания и психични разстройства.
Единият проект на община Добрич е за „Изграждане и ремонт на спортни и детски площадки”. Той предвижда основен ремонт на две детски площадки и изграждане на спортна площадка в ЖК „Ст. Караджа” /между бул. Добричка епопея, ул. Кирил и Методий, ул. П. Хитов и ул. Ив. Вазов – срещу  ЖП Гара Юг/, изграждане на детска площадка в междублоково пространство по ул. Л. Каравелов, ул. В. Левски, ул. А. Будевска, основен ремонт на детска площадка в междублоково пространство по ул. Хр. Смирненски, ул. Й. Йовков, както изграждане на спортна площадка в градския парк. От общината се мотивират, че в града има около 40 детски площадки, които са изградени през последните 25 години, които са в задоволително състояние. В някои случаи липсват детски съоръжения или са потенциално опасни. Повечето от междублоковите пространства нямат детски площадки и спортни площадки или кътове. В същото време има нужда да задоволят нуждите от игра и спорт на около три-четири хиляди деца. По този проект ще се кандидатства за финансиране в размер на 200 000 лева.
Другият разработван проект е за ремонт и реконструкция на Дом за деца, лишени от родителска грижа „Дъга” град Добрич. Домът предоставя социални услуги  на деца от 7- 21 годни. Към 31.12.2010 година в него са настанени 20 деца от Добричка и Варненска област, от които 8 момичета и 12 момчета. 8 от децата са с различна степен на умствена изостаналост, а останалите 12 са здрави. В сградата функционират два  Центъра за настаняване от семеен тип с 24 настанени деца на възраст от 3 до 18 години и Преходно жилище за младежи от 18 до 20 годишна възраст, в което са настанени 8 души. Домът се помещава в сградата на бивша детска градина, която е построена през 1988 година. Настаняването на децата в тази сграда е извършено през 1997 година. От построяването досега на сградата на дома не е извършвана топло и хидроизолация. Извършени са мероприятия  за подобряване на енергийната ефективност, но цялостно саниране не е правено. Предвидените дейности надграждат извършеното до момента и обхващат саниране на сградата – хидроизолация и топлоизолация.  За този проект общината ще кандидатства за финансиране в до 500 000 лв.
 


Сходни връзки

С ДВА НОВИ ПРОЕКТА ПО „КРАСИВА БЪЛГАРИЯ” КАНДИДАТСТВА ДОБРИЧ | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди