изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 23:55 EEST
Премиерът обяви ”война”, влиза в окопите    
Политика   Истината е тази - нито едно действие не съм направил, от което да се срамувам и което да не е по закон. Ако нямаме необходимата подкрепа, ако искат да ни направят зависими и ни се поставят условия, искам да ме извините, но за мен е по-добре да отидем веднага на избори. Това е заявил днес премиерът Бойко Борисов пред министрите по време на заседанието на кабинета, става ясно от публикуваната на сайта на Министерски съвет стенограма. Думите му са по повод поискания вот на доверие към кабинета, дебатите по който ще се проведат утре.

"Три в едно, четири в едно, пет в две, каквито искат, аз няма да се дам на една шайка разбойници да направят ГЕРБ зависима партия. По-добре да я няма, отколкото да е зависима. По-добре да е малка, но да сме си ние и да сме истински и да си водим войната до край. Една година повече премиер или вие министри, това не ме интересува. Аз можеше още да съм си кмет и да им гледам сеира. Аз съм силен, когато съм уверен. Не ми трябва власт или пост за шест, осем месеца, една година, за да се стараем да доизживеем, да доизкараме или на всяка цена да имаме пълен мандат", казва още Борисов пред министрите.

"И сега, когато виждат, че икономиката почва да потегля, че магистралите, залите и всичко това става, те викат: „Е-е-е, искаме и ние да участваме в това”, а как да участваме – „да ги съборим, те свършиха работа, извлякоха държавата от кризата. Заварихме магистрала „Люлин” в полето опряна в планината без никакви документи, вече мазол на езика ми излезе и на мен и на Плевнелиев, да обяснява колко беше оскъпена, всъщност трябваше да загубим европейските пари и да я правим някога с български пари”, добавя министър-председателят и благодари на подчинените си за излизането от кризата.

"Сега искам да продължим или не, обаче с вдигнато чело. Да пускат каквито искат компромати. Ние искаме вот, да видим какво казват другите партии. Нямаме ли подкрепа, искат ли да ни правят зависими, от сега мога да им кажа, че съм готов за три в едно избори. Но да знаят, че за тези три месеца (служебното правителство може да управлява толкова - б.р.) президентът какво ще направи, кои ще са министрите, какво ще направят – ще си носят отговорност. Така че искам или да сме силни и спокойни, или война като на война. И ние влизаме в окопите. В края на краищата, щом искат така – така ще бъде", категоричен е Борисов.

"Няма да седя в парламента и да се изтърчат от ляво и от дясно, какво ставало отвън?! Отвън някакъв чичо с шлифер или младеж с каска донесъл флашка. И отговорни политици тичат вътре да спрем заседание на парламента. Защо?! Щом искате да го спирате, като има служебно правителство, няма и парламент. И Първанов ще управлява и президентството и правителството, и парламента. Добре, това Мартин Димитров, Иван Костов, Яне и всички останали трябва да си го знаят. След това аз им обещавам, че няма в предизборната кампания да говоря друго, освен да ги соча с пръст какво са направили", заканва се на опонентите си премиерът.

Според него първо са излезли компромати за хора около него, защото тези, които ги пускат, искали да го запазят. 
"Да ме уплашат, да се съглася да играем с тях и тогава нямаше да имам проблем. Това нямаше да излезе за мен, те нямаше да го пуснат. Към това те почват да прибавят – сега да отговори дали по време на възродителния процес в следствие на негови действия са умрели хора (това попитаха преди дни от РЗС - б.р.). Нали ако са умрели хора, вече 11-12 години съм в политиката, дали нямаше да извадят тези документи или факти? А ние бяхме от пожарната, изпратиха ни да охраняваме реколтата. Но виждате към това, като прибавиш, че умирали хора, не се ли отвращавате от мен? Да каже кой е Буда, да каже кой е Христос, говорил с олигарх от прехода. Сега се чудя дали да взема да го хвърля и да не говорим по телефони вече при това положение".

Според него скандалните записи са от "добре подбрани истини".
"В учебниците в кавички на КГБ, на Държавна сигурност за правене на компромати е казано, когато правиш компромат, трябва да удариш лицето в най-силната част от неговата биография или кариера. Пише се компроматът така, че самият четящ като го чете, той да се отврати от себе си. Така нагло пускат - като подберете няколко истини, взети от различен контекст се получава нещо, което действително може да отврати човек. Срещу нас са такива майстори", обяснява министър-председателят.

Той заявява, че Симеон Дянков е жив свидетел, че президентът му се е обадил как неправомерно митниците са искали да съсипят бизнеса на собственика на бирената фабрика "Леденика" Мишо Михов (станал известен като Мишо Бирата - б.р.).
"С вчерашното освобождаване на съветника си, който е бил адвокат на същия този Мишо Михов, той индиректно потвърждава всичко това. В случая, аз не го упреквам. Ако при него дойде човек, особено съветник и му каже: „Митницата в лицето на Танов, или който и да е, или правителството пресира даден бизнесмен”, той е длъжен да ми каже и аз съм длъжен да реагирам. От всичко това има няколко категорични неща. Най-важното: първо, нито едно указание няма към Танов или към Дянков за толериране на този човек. Единственото указание е той да бъде проверен. Щом са в нарушение, ето тук Дянков нека да се закълне, аз му казах: „Действайте си, както е по закон, отнемайте или ако сте отнели лиценза и повече не се занимавайте, да си отива в съда”.

"Така е", потвърждава Дянков.

"Това безобразие с тези подслушвания и изтичания на информация трябва да престане. Това отвращава хората. Това ни торпилира доверието и навън и вътре и трябва министерството да предложи механизъм, който да гарантира това нещо, че повече не може да се случи. Ако трябва да спрем – да се спре, докато не се намери формула...", нарежда премиерът. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Премиерът обяви ”война”, влиза в окопите | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.10 секунди