изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 17:10 EEST
Цветанов бил най-наясно със ситуацията в страната    
Политика Всичко, което съм подписвал, е в съответствие на българското законодателство. Това каза на брифинг в МВР министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод подслушваните разговори, предаде „Фокус”.   По думите на министъра темата за подслушванията е обяснена още на вота на доверие. Тече проверка. След като се документират всички обстоятелства и факти, надявам се да бъдат оповестявани от Прокуратурата, обясни Цветанов.

 „Когато има искания, и когато те бъдат разрешени от съдия, министърът на вътрешните работи гледа само процедурата и дали направеното предполагаемо извършване на престъпление или извършено престъпление да бъде над 5 години по Наказателния кодекс”, заяви министърът.

Той не пожела да отговори на въпрос дали е разписвал да бъде подслушван Ваньо Танов. „Не бих могъл да кажа, защото това е класифицирана информация”, подчерта Цветанов. Запитан дали Бойко Борисов знае, че е подслушван Ваньо Танов, той отговори: „Премиерът знае всичко, което е необходимо”.

„Обществото днес се нуждае от повече информация относно всичко, което се случва, което има като разкриване на тежки престъпления. Ние полагаме максимални усилия да има сигурност, обществен ред”, изтъкна министър Цветанов. Той призова: „Направете разследване – кой е източникът на тази информация и защо това се случва точно в този момент, когато държавата показва характер и една изключителна твърда ръка в борбата срещу организираната престъпност и корупцията”.

Може би съм най-наясно със ситуацията в страната. Това, което прави това правителство, нямаше правителство в миналите години, което да се осмели да го започне”, коментира Цветанов. Ако ние се огънехме пред тези компромати, това означава, че държавата се връща в статуквото, което наблюдаваме 20 години”, смята вътрешният министър.

Във връзка с подслушваната група за контрабанда около Ваньо Танов той допълни: „В момента Прокуратурата финализира всичко, което беше необходимо като документи. Надявам се, че там ще бъде ясно – какви са нарушенията и каква е щетата за държавата от осъществяването на тази контрабанда, която е на територията на Капитан Андреево”. http://dnes.dir.bg

 


Сходни връзки

Цветанов бил най-наясно със ситуацията в страната | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.11 секунди