изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 10:13 EEST
Волен Сидеров: Яне е натискал Бойко да назначи Ваньо Танов за шеф на митниците!    
Интервюта Ако не последват санкции за "къртиците", и аз ще подслушвам Сергей Станишев с Азер Меликов, Яне Янев с Кигъна – и ще ги публикувам! Лидерът на “Атака” Волен Сидеров прави специално за “ШОУ” анализ на задкулисието на горещата тема с подслушванията.


- Как гледате на твърденията, че шефът на митниците Ваньо Танов сам е направил записите, които се появиха в медиите?
- Породиха се такива съмнения, защото от цялата тази история Ваньо Танов излиза един такъв принципен, железен, който не допуска намеси от управляващата партия, Цветанов е ударен и в крайна сметка управляващата партия е поставена в обяснителен режим!

Това, което съм чувал за Ваньо Танов и знам от сериозни хора, на които не мога да не вярвам, е, че да стане шеф на митниците за него е лобирал навремето Яне Янев. Тогава Янето още подкрепяше правителството и се надяваше, че с тази подкрепа ще си осигури постове насам-натам. През това време той просто не е излизал от кабинета на Борисов. По три пъти на ден е звънил, ходил, досаждал - точно с такива искания: “Назначи този тук, онзи там, дай да сложим този тук, онзи там ...” Така правеше тогава и Костов, между другото.

Та точно тогава Яне е натискал Ваньо Танов да стане шеф на митниците. И в резултат на някакъв компромис от страна на Борисов е станало. Това обяснява и сегашната роля на Танов. Ние виждаме как той, знаейки че е слушан, ги говори всичките тези работи, накисва Цветанов, това излиза в точно определени медии – и кой е лошият - Цветанов!

Още преди парламентарните избори Яне Янев е предлагал на Ваньо Танов да влезе в листите на РЗС, както беше сложил в тях и Илия Илиев, бившия главен секретар на МВР, с когото после се скараха. Искал е за Русе мажоритарно да заложи на Ваньо Танов, но той предпочел ГЕРБ.

На Яне му правят нещата професионални ченгета, а не момченцата от централата му. Това са хора главно на Алексей, били в ДАНС и в МВР – те му подготвят ченгесарските медийни удари. Подобни хора твърде вероятно са направили връзката с Танов. Той е бил сътрудник на Държавна сигурност, както е известно...

- А какво ще кажете за варианта това да са СРС-та?
- Ако са СРС-та, значи някой служител на МВР, ДАНС или прокуратурата ги е извадил. Тези три институции могат да притежават СРС-тата по разработка на Танов. Когато за някой има подозрение, че е извършил престъпление и го подслушват с решение на съдия и покурорски надзор, човекът или отива на съд, или се прекратява проверката и СРС-то се унищожава в 10-дневен срок. Тук някой е запазил СРС-то, ако е такова, и сега го изнася. Това е престъпление по служба. Престъпление по служба е да извадиш материал от проследяване и да го размахаш по вестниците. Медията, която го огласява, също извършва съучастие. Така че, ако сега не последва санкция срещу този незаконен “износ” на СРС-та, ако това е СРС, то тогава аз започвам да подслушвам когото си искам с частни способи, има такива техники и фирми, и започвам да ги публикувам...

Ще подслушвам Сергей Станишев с Азер Меликов, Яне Янев с Кигъна –

и ще ги публикувам, ще забавлявам публиката!

Ако не се санкционират хората, които сега извършиха това нарушение на закона, ние ще навлезем в един абсурден сериал, в който всяка седмица може някой да вади някакъв разговор – няма значение автентичен ли е или не, монтиран или не, и да го публикува!

- Споменахте преди време, че в “изтичането” на записи участват журналисти, които имат амбиции за влизане в политиката. Защо мислите така?
- Хората, които правят “Галерия”, очевидно имат такива амбиции. Те го показаха и на местните избори в Габрово.

Там мъжът на Патрашкова беше в щаба на Яне Янев и РЗС.

Аз виждам едно подражателство тук. Познаваме се с Патрашкова, с мъжа й и Явор Дачков през годините. Те не можеха да скрият озлоблението си, че аз от журналист съм станал политик. Направих успешно партия, пробих и влязох в парламента. Завист и озлобление съм виждал в доста мои колеги. Съвсем логично е да си кажат: “Чакай, защо и ние да не направим така като Волен?!” Само че те нямат ресурси и лични качества да създадат нещо свое и затова са се закачили за Алексей Петров. Но и той също няма качества за политически лидер – няма нито визия, нито нищо, той е задкулисен тип... Но те са се закачили за него, защото той е човекът с парите и влиянието!

На всички е ясно, че ако Яне Янев не беше направил същото през 2008-а, началото на 2009 г., той нямаше да влезе в парламента. През 2009 г. той упорито ме гонеше да правим коалиция, но аз му отказах. Тогава той намери или го намериха от групата на Алексей Петров. Започнаха да му подават материали от ДАНС, а той да излиза с разни папки и да се прави на борец срещу корупцията, а после го финансираха и на самите избори.

Сега пак идват избори и Яне пак се появи като “герой” и “борец”. И въпреки че Алексей Петров вече не е основен съветник и дясна ръка на Сертов в ДАНС, а подсъдим, явно в агенцията и службите има достатъчно техни хора, които подават разни работи на Янето. А Янето ги разгласява, става медиен герой и печели дивиденти! Точно се повтарят нещата като преди парламентарните избори!

А пък и през март на Алексей Петров му предстои съдебно дело. Именно за това е тази истерия да се кандидатира за президент, за да се превърне това дело в политическо.

Да се изкара, че е политически репресиран!

- В такъв случай явно са останали доста хора на Алексей Петров в ДАНС?
- Че са останали доста хора на Петров в ДАНС, така е! Преди седмици нашумя един случай - шеф на сектор в Дирекцията за борба с корупцията в ДАНС напусна спецслужбата, след като бе заловен да изнася поверителна информация към Алексей Петров и групата заподозрени по разработката “Октопод”. Този Божидар Налджиев решил доброволно да напусне ДАНС!?! Не е ясно защо, след като има данни за нерегламентирани контакти, не е задвижена процедура за дисциплинарно освобождаване. Но напуснал-ненапуснал, той трябва да бъде разследван! “Между другото” Налджиев също е бил в листите на Янето, на РЗС... Може и той да е човекът, който е изнесъл тези неща. Не е сложно да се извърши проверка, да се хване за ушите извършителят и да бъде даден на съд за престъпление по служба!

Защото е смешно да се говори за някакъв човек с флашка, който отишъл в редакцията на вестник “Галерия”! След два дни пък Яне Янев изважда разпечатки. Това навежда на мисълта, че

точно Яне Янев е човекът с флашката.

Той не излиза от редакцията на “Галерия”. Яне Янев и сие, “Галерия”, Канал 3 на Сашо Диков, СКАТ са обединени от интереса на Трактора.

- Сашо Диков ви каза в парламента, че Алексей Петров ще ви съди. За какво?
- Не разбрах и аз. Предполагам, че се е обидил от нещо. Много обидчив излезе този представян за корав мъж…! А Сашо Диков пък се засегнал, че веднъж му бях казал: “Иди да си получиш хонорарите от Алексей Петров!” Неговата телевизия работи изцяло за Алексей Петров, това е очевидно, не виждам защо се обижда...

- Как ще коментирате реакцията на Синята коалиция около скандала?
- Синята коалиция вече показа, че на практика е част от опозицията. Техните гласувания са вече с БСП и ДПС. Тяхното говорене е в синхрон с говоренето на БСП и ДПС. Ако на Кръглата маса БКП се раздели на СДС и БСП, сега се съединяват пак. Костов вече по всякакъв начин се заявява като опозиция.

- Смятате ли, че сега има опасност от “масово” подслушване и завръщане на някакви тоталитарни механизми?
- Мисля, че с подобни твърдения се цели да се сплашат хората. За подслушването си има регламент. Не смятам, че при това управление се е развихрила някаква полицейщина. При управлението на Тройната коалиция и бившето ръководство на ДАНС беше разработката “Галерия”, при която бяха подслушвани журналисти и политици. Ние се запознахме с нея в Комисията за контрол на ДАНС. Аз тогава настоявах да бъде свалена от секретност и огласена цялата разработка, за да се види как се е действало. Убеден съм, че Алексей Петров и хората му ги имат и тези записи. Защо вестникът, който възприе името на тази разработка, не ги публикува?! Това подслушване и този скандал минаха доста по-незабелязано тогава.

Едно интервю на Валерия КАЛЧЕВА

http://www.blitz.bg

 


Сходни връзки

Волен Сидеров: Яне е натискал Бойко да назначи Ваньо Танов за шеф на митниците! | 4 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.
Волен Сидеров: Яне е натискал Бойко да назначи Ваньо Танов за шеф на митниците!
Автор: Anonymous да 2011-01-23 @ 20:33 EET
"Имаше един виц при социализма.Построили блок без тоалетни.На първия етаж турили пенсиите.Те каквото таковат,го носят за изследвания.На втория студентите-не ядат и не таковат.На третия-адвокатите:те си таковат един друг в устата"/Д-р Филипов/  Кои са сега на третия етаж?
Волен Сидеров: Яне е натискал Бойко да назначи Ваньо Танов за шеф на митниците!
Автор: Anonymous да 2011-01-23 @ 23:19 EET

Много добър виц, поздравления.А относно Болен Клинкерхофен то това нещо  което се има за човек трябва да бъде изследвано детайлно и след това да бъде балсамирано като пометник на глупостта и подлога на Боко и Цеко за някой лев естествено.

 

Волен Сидеров: Яне е натискал Бойко да назначи Ваньо Танов за шеф на митниците!
Автор: Anonymous да 2011-01-24 @ 11:33 EET

Абе те и на неговото учител (с късото мостак) се призмиваха разните му там интелектоалци, ама бая целини поразора того из Хевропата. И фъпреки, че туй е било Навремето,  интелектоалците малку да замислят, щото после да не ги мислим тях ко правят по гета и концлагери....  

Волен Сидеров: Яне е натискал Бойко да назначи Ваньо Танов за шеф на митниците!
Автор: Anonymous да 2011-01-24 @ 12:56 EET
Болен мозък!

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди