изпрати публикация  :  календар  :  търсене  :  статистика  :  Архив  :  Има ли Дядо Коледа?  :  Интернет връзки  :  Polls  
    НДТ, Добрич, България Албена - Oasis for Holidays   По-добрият вестник на Добричка област
NDT Newspaper, Dobrich, Bulgaria
    
 Добре дошли в НДТ, Добрич, България
 2024-04-26 @ 13:23 EEST
Искат 15 г. затвор за Александър Томов    
Ред и сигурност

Някогашният вицепремиер, лидер на "Евролевица", шеф на "Кремиковци" и на  ЦСКА е обвинен, че е източил около 36 млн. лв.



Прокуратурата поиска над 15 години затвор, конфискация на имущество и временно лишаване от право да заема държавни постове за Александър Томов. Някогашният вицепремиер, лидер на политическата партия "Евролевица", шеф на Металугичния комбинат "Кремиковци" и на футболния клуб ЦСКА и още трима са подсъдими за длъжностно присвояване и документни престъпления.

Обвинението твърди, че от изпадналите почти едновременно в дълбока финансова криза "Кремиковци" АД и ЦСКА общо са източени около 36 млн. лв.

Според адвокатите, защищаващи Александър Томов "бедата" на това дело била, че прокурорите не разбират "рутинни търговски операции". В подкрепа на твърдението си те дори представиха днес нотариален акт за едно от общежитията на "Кремиковци", за което той е подсъдим, но което било върнато в активите на дружеството още през 2009 г.

Пред журналисти прокурорът по делото Божидар Джамбазов коментира, че зад търговски сделки не могат да се прикриват престъпни деяния.

Александър Томов за пореден път заяви, че обвинението срещу него е съшито с бели конци.
Подсъдимият продължава да твърди, че бившият икономически министър Петър Димитров (в правитеството на тройната коалиция, начело със Сергей Станишев) с писмо е излъгал главния прокурор, че комбинатът е в несъстоятелност.

Александър Томов е роден на 27 април 1954 г. Учил е в УНСС и в Ленинград, преподавал в Софийския университет. Беше вицепремиер в правителството "на националното съгласие" с премиер Димитър Попов (1990-1991). Депутат в 7-то Велико народно събрание, в 36-то и в 38-то Обикновено Народно събрание.

Партийната му работа вкючва: зам.- председател на БСП, председател "Гражданско обединение за републиката", съпредседател на "Демократична алтернатива за републиката", председател на "Българска Евролевица", а сега ръководи партията "Българска социалдемокрация".

През декември 2006 г. стана председател на Надзорния съвет на ПФК ЦСКА. По същото време беше и председател на Управителния съвет на "Кремиковци".

През 1996 г се кандидатира за президент на България и получи четвърти резултат.

http://www.vesti.bg/

 


Сходни връзки

Искат 15 г. затвор за Александър Томов | 0 брой коментари | Регистрация
Екипът не носи отговорност за коментарите, публикувани от посетителите.

Stats
 Copyright ©2000 - 2003 © 2024 НДТ, Добрич, България
 Всички права запазени.
Powered By Geeklog 
Страницата е генерирана за 0.07 секунди